Haliç Köprüsü'nde trafik kazası: Tır yan döndü!

İstanbul Haliç Köprüsü'nde kontrolden çıkan ve bariyerlere çarparak yan dönen tır, köprü yan yolunun yaklaşık iki saat kapanmasına sebebiyet verdi. Yaklaşık iki saatlik çalışmanın sonucunda Haliç Köprüsü yan yolu kontrollü olarak tekrar trafiğe açıldı.

Haliç Köprüsü'nde trafik kazası: Tır yan döndü!

AA’nın haberine göre, E-5 Karayolu Edirne-Ankara istikametinde seyir halinde olan Cevdet Çalışkan’ın kullandığı 14 BJ 389 plakalı tır, Haliç Köprüsü Halıcıoğlu sapağında sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi neticesinde bariyerlere çarparak yan döndü.

TIR YOLU KAPATTI

Bariyerlere sıkışan tır yolu kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine trafik polisleri, itfaiye ve çekici gönderildi. Polis, köprü yan yola araç girişini trafiğe kapattı. İtfaiye ve çekici ekipleri, uzun uğraşlara rağmen devrilen tırı sıkıştığı iki bariyer arasından bir türlü çıkaramadı. Olay yerine büyük tonajlı vinç istendi. Uzun süreli bekleyiş, E-5 Karayolu'nda trafik yoğunluğuna neden oldu.

VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARI İZLEDİ

Araçlarından ve otobüslerden inen vatandaşların bir kısmı itfaiye ve çekicinin çalışmalarını izlerken, bir kısmı köprüyü yaya olarak geçti. Motosikletli kuryeler ise işlerinin acil olduğunu ifade ederek, trafik polislerinden kontrollü geçiş izini istedi. Ekiplerin çalışma yapılan bölgede güvenli geçiş noktası oluşturmasının ardından motosikletli kuryelerin geçişine izin verildi. Kaza alanına gelen vinç, tırı sıkıştığı yerden çıkardı.  Yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından Haliç Köprüsü yan yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz