Tekin HDP'den aday!

Gazeteci-Yazar, Pen üyesi Bülent Tekin, siyasete hamle yaparak, HDP'dan Milletvekili aday adayı oldu. Tekin aday adaylığı başvurusunda Mardin'i ilk tercih olarak belirlerken, Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı da tercih sıralamasında gösterdi.

Tekin HDP'den aday!
Pek üyesi Gazeteci-Yazar Bülent Tekin, HDp'den milletvekili aday adayı oldu. Tekin aday adaylığı tercihinde ilk sıraya, Mardin'i yazdı.

Aday adaylığıyla ilgili yazılı açıklama yapan Pen üyesi Yazar Tekin, Çözüm süreci ekseniyle bölgenin geçtiği sürec ve Ortadoğu'daki kritik gelişmelere katkı sunma noktasında, siyasate girmeyi amaçladığını belirterek şöyle dedi: “Bugün (17 Şubat) HDP'den milletvekilliği aday adaylığına resmen başvurdum. İl tercih sıram 1-Mardin/Mêrdîn,2-Diyarbakır/Amed,3-Şanlıurfa/Riha oldu. “dedi.

KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ Kürt Sorunu çözümü,Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan hakları konularında daha güzel ve daha iyi bir dünya için mücadele etmek istediğini ifade eden Bülent Tekin; “Ezilenlerin,kimsesizlerin,sahipsizlerin,avukatsızların sesi olmaya çalışacağım. Mazlum Kürt halkının hakları konusunda mücadele edeceğim. Ezilen Türk halkında duyarlılık ve eşitlik duygularını yaratmada çaba göstereceğim. Din,dil,mezhep,etnik ya da düşünce farklılığına bakmaksızın eşit ve demokratik bir yaşamın inşasında rol almak istiyorum.”şeklinde konuştu.

BÜLENT TEKİN KİMDİR? 1954 yılında Mardin’in Derik ilçesinde doğdu. Aslen Mardin’in Ömerli ilçesi Çınaraltı (Rissin) köyündendir. İDMMA(Galatasaray) Kimya Mühendisliği ve ODTÜ(Gaziantep Kampusu) İnşaat Mühendisliği mezunudur. Üniversite yıllarında “Duygu” adlı bir senaryo çalışmasında bulunmuştur. Bu eser bir Sinema dergisinde fotoroman şeklinde senaryo edilmiştir. 70’li yılların şartlarında yazmış olduğu, “Oğul(roman)”, “Para(roman)”, “Toplu(msal) Şiirler(şiir)”, “Şili Sosyalizmi(araştırma-inceleme)” adlı kitap çalışmaları polis tarafından alındığından bu eserlerin basılma olanağı olmamıştır. O yıllarda daktilo edilen nüsha yok edilince yedekleme şeklinde bir güvenlik olanağı bulunmuyordu. Bülent Tekin Edebiyatçılar Derneği, BESAM, TYS, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (fahri üye), Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti ve PEN üyesidir.

TEKİN'İN YAYINLANMIŞ ESERLERİ Yayımlanmış eserleri: Kızıldan Sarıya(şiir), Tarih Tarih Olsun(şiir), Sevdanla Yaşayacaksan(şiir), Kral Situ’nun Hikâyesi(roman), Barışla Güzeldir Sevdam(şiir), Feyyo’nun Felsefesi(roman), Ölümü Vurmak Güneşi Öpmek(şiir), Bir Türkiye Çıkmazı(deneme), Kartal Yuvası-Mardin Tarihçedir-(tarihi roman), Köpekleşmenin Şerefi(mizah/deneme), Vatan Millet Diyarbakır(mizah/deneme), Kürt Sorunu Ve Sayılmayan İsyanlar(araştırma/inceleme).

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler