Umutlar arttı!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Aksoy, Hükümet ve HDP'nin çözüm süreci görüşmesinde "silah bırakma" çağrısını değerlendirdi. Aksoy; ‘Açıklamalar umutları artırdı’ dedi.

Umutlar arttı!

İsa İPEK

DİYARBAKIR-AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Abdurrahman Aksoy, hükümetle HDP heyetinin çözüm süreci ile ilgili ortak açıklamasının topluma güven ve umut verdiğini, Abdullah Öcalan’ın silahların bırakılması yönünde Kandil’e ‘kongre yapın’ çağrısının anlamlı olduğunu söyledi.

YÜREKLERE SU SERPTİ

Aksoy, Türkiye’nin son 40 yılının en önemli sorunlarının başında gelen Kürt sorununun çözümü konusunda hükümetin ısrarla ve kararlılıkla yürüttüğü sürecin silahların bırakılması aşamasına gelmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Abdurrahman Aksoy, yeni anayasanın, 10 maddelik müzakere konularının görüşülmesinin kesintiye uğradığı sanılan bir dönemde tarafların yeniden bir araya gelerek ortak açıklama yapmasının yüreklere su serptiğini de sözlerine ekledi.

SÜRECİN KARARLILIĞI

AK Parti Aday adayı Abdurrahman Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü; “ortak açıklama kamuoyuna güven verdi. Kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kalkması için tarafların 7 Haziran seçimlerine kadar çalışmalarını aynı ortak kararlılıkla sürdürmesi ve nihayetlendirmesi son derece anlamlı olacaktır. Bahar aylarında silahların kullanılmayacağına dair nihai kararın çıkması durumunda Türkiye son yüzyılın en önemli sorununda büyük başarı sağlayacaktır. Sürecin ortak kararlılıkla sürdürülmek istenmiş olması umutlarımızı da büyüttü. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.’

TEMAYÜLDE 9. SIRADA

Aksoy, bugün yapılacak olan temayül yoklamasında delegelerin katılım göstermesini beklediğini ifade ederken, destek istedi. Aksoy, temayülde 9 sırada olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler