Perre Antik Kenti turizme kazandırılıyor

Adıyaman Valisi Demirtaş: "Tarihi mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz"

Perre Antik Kenti turizme kazandırılıyor

Adıyaman'da Kommagene Uygarlığı'nın 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentinin turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Antik kentte devam eden çalışmaları inceleyen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmaların tarihi kentin doğal yapısına uygun, çağdaş ve estetik şekilde yapılması istedi.

Kentte turizmi canlandırmak amacıyla çaba sarf ettiklerini dile getiren Demirtaş, Adıyaman'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle açık hava müzesini andırdığını söyledi.

TURİZME KAZANDIRILIYOR

Tarihi ve turistik yerlerde turizm amaçlı yapılan çevre düzenleme ve altyapı çalışmalarının büyük önem taşıdığını kaydeden Demirtaş, "Tarihi mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda Perre Antik Kenti'nde yapılan çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor" dedi.

Çalışmalar kapsamında antik kente karşılama merkezi ve sergi salonları yapıldığını belirten Demirtaş, çevre ihata duvarları, 3,5 kilometre travers yapı yürüyüş yolları, mozaikli alanların korunma evleri ile festival alanı yapıldığını anlattı.

Demirtaş, çalışmalar tamamlandıktan sonra alanın TÜRSAB tarafından işletmeye açılacağını, profesyonel anlamda turizm hizmeti verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz