19 saat süren can pazarlığı

Çüngüş ilçesinde sarp kayalıklarda mahsur kalan çoban, AFAD ve dağcı ekibin 19 saat süren ortak çalışmasıyla kurtarıldı.

19 saat süren can pazarlığı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde sarp kayalıklara tırmanırken, ayağını kırıp mahsur kalan 36 yaşındaki çoban Habib Karadağ, AFAD ve dağcı ekibin ortak çalışmasıyla kurtarıldı. 19 saatlik mücadelenin sonunda kurtarılan Karadağ, donmamak için ateş yaktığı ve bu esnada, elini yaktığı belirlenirken, hastanede tedavi altına alındı.

ÇOBAN SARP DİK KAYALARA TIRMANDI

Çüngüş’ün kırsal Karakaya Mahallesi'nde çobanlık yapan Habib Karadağ,  önceki gün çıktığı sarp ve dik kayalıklardan  düşerek ayağını yaraladı.  Karadağ akşam saatlerinde, cep telefonuyla 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi.

DÜŞEREK AYAĞINI KIRINCA MAHSUR KALDI

Gelen ihbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve sağlık ekiplerince durum UMKE ve AFAD ekiplerine bildirine bildirilerek, kurtarma operasyonu başlatıldı.

19 SAATLİK MÜCADELE SONUCUNDA

Burada bölgeye yönlendirilen AFAD İl Müdürlüğü bünyesindeki dağcılar ile jandarma ve bölgedeki dağcı ekibi Karadağ’ın bulunduğu bölgeye indi. 19 saatlik kurtarma operasyonu esnasında, havanın aşırı derecede soğuk olması nedeniyle donmamak için ateş yaktı.

Karadağ ateş yakarken elini yakarak, ikinci kez yaralandı. Karakaya Barajı üzerinden botlarla Karadağ’ın bulunduğu alana ulaşan ekipler burada yaptıkları ilk müdahalenin ardından, Karadağ Çüngüş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Karadağ’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz