2. Kurtuluş Savaşı'mız!

Diyarbakır'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto eylemini sürdürüyor. AK Parti Milletvekili Ensarioğlu "Bu, milletin geleceğine sahip çıktığı ikinci Kurtuluş Savaşı'dır" dedi.

2. Kurtuluş Savaşı'mız!

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto amacıyla vatandaşlar tarafından başlatılan nöbet eylemi devam ediyor.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor. Demokrasi nöbetine AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Ensarioğlu, yaptığı konuşmada, milletin geleceğine, canına, demokrasiye kasteden alçaklara, hainlere karşı milletin göğsünü tanklara siper ederek meydanlarda oturduğunu söyledi.

Düşüncesi ne olursa olsun, bütün Türkiye"nin, vatanına, devletine, geleceğine ve hak davasına sahip çıkmak için 4 gündür ayakta olduğunu belirten Ensarioğlu, "Milletimizin hangi elbiseyi giyeceğini, başını örtüp örtmeyeceğini, neye inanacağını, ibadetini nasıl yapacağını, fikrini, düşüncesini, kimliğini, dinini, dilini dizayn etmeye çalıştılar. Toplum mühendisliğini yaptılar bu ülkede, olmadı, darbe yaptılar, olmadı, başbakanları, bakanları astılar. 90 yıldır bunu yapıyorlar ama unuttukları bir şey var. O günler geçti, o günler geride kaldı çünkü bundan sonra bu millet inandı. Bu millet canı pahasına ülkesini de geleceğini de demokrasiyi de koruyacak."

- "Bu, ikinci Kurtuluş Savaşı'dır"

Milletin topyekün ülkesine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Ensarioğlu, "Bu, milletin geleceğine sahip çıktığı ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Ülkedeki çapulculara, cuntacılara, darbecilere, bu milletin canıyla göğsünü siper ederek 'dur' dediği büyük bir gündür."

Bu işin farklı odakları

AK Partili Ensarioğlu, darbe girişimini sadece paralel örgütün mü yoksa başka güçlerin de desteğiyle mi gerçekleştirdiği ile ilgili bir soru üzerine ise "Bütün bunların bağlantılarını, ilişkilerini, ortaya çıkarıp, delillendirdikten sonra bunları konuşmak daha doğru olacak. Bu ülkenin geleceğine, halkına kast eden bu hainleri, hainliği affetmek mümkün değildir. Bütün detaylarıyla değerlendirilecek, kimin ilgisi ilişkisi varsa ortaya çıkacak. Bu işi organize eden sadece Fethullaçı çetenin hainleri mi yoksa bu işi yapan başta odaklar var mı, yok mu? bunların hepsi gün yüzüne çıkacak" diye konuştu.

AK Parti ve Tayyip Erdoğan karşıtlığının, insanların gözünü kör ettiğini, insanlar bulabildiği her fırsatta, her türlü güç ile ittifak eder hale geldiğini söyleyen Galip Ensarioğlu, şöyle konuştu:

Fezi olayları, 17-25 Aralık

"Gezi olaylarında, 17-25 Aralık ihanetinde, daha sonraki hadiselerde, hatta bölgemizde yaşanan olayları fırsat bilerek, maalesef siyasi partiler ve gruplar bunlarla bile ittifak eder hale geldiler. 'AK Parti gitsin, ülke çöksün isterse' denildi. Aslında, milli meseleler vardır. Bu meseleler, sadece AK Parti'nin meselesi değildir. Çözüm sürecinde de biz bunu söyledik. Bu mesele sadece AK Parti'nin meselesi değildir, bu ülkenin en önemli meseledir. Gelin, bütün siyasi partiler bu konuda ittifak etsinler, çözüm arayalım, çözümde ittifak edelim. Bütün siyasi partilerin kendine ait görüş ve çözümleri vardır. Bu anlamda hepsi birbirini eleştirir ve birbirinin rakibidir. Ancak, ülkeyi ilgilendiren meselelerde, bu ülke gittikten sonra partilerin bir anlamı kalmaz. Bu darbe başarı olsaydı hiç bir parti kalmazdı. O yüzden, bu darbe girişimi gibi, 30 yıldır devam eden şiddet olayları gibi ve daha farklı milli meselelerde mutlaka ortak bir duruş sergilemek gerekiyor. Önce, ortak hedefimiz milletimiz ve vatanımızdır. Millet ve vatan uğruna ittifak ederiz. Onun dışında herkesin kendine ait görüşü ve duruşu vardır. Bunun için siyasette rekabet ederiz. Belki bu kültürün gelişmesine, bu, bir hayır sağlayacaktır. Veyahut, bugüne kadar Fethullahçı çetelerle yapılan mücadelede, hoşgörüyle bakan, bu işi abarttığımız düşünenler, bu konuda ciddi eleştiri getirenler aslında, bırakın abartmayı, çok hafife aldığımızı gördüler. İnşallah bundan sonra bu çetenin devlet içindeki uzantılarını ayıklama anlamında belki hayırlı olacaktır. Bu başarıya ulaşamadıktan sonra, bundan sonra vaka-i hayriye dediğimiz, geçmişte de yaşanan şeylerde bir örnek gibi olacak ve inşallah devlet içindeki hangi kademede olursa olsun, bütün bu kirli çetenin uzantılarını, urunu, hücrelerini devletin içinde ayıklayıp, atacağız."

 Yaşasın demokrasi pankartları

Öte yandan, taşıdıkları "Darbeye karşıyız, yaşasın demokrasi" yazılı pankart ile nöbet eylemini sürdüren vatandaşlara destek için gelen Dicle Üniversitesi Su Sporları Kulübü üyeleri adına konuşan Prof. Dr. Adnan Ceviz, halka yönelen her türlü saldırıya karşı duracakalarını söyledi.

Ceviz, "Biz, demokrasi istiyoruz. Ne hürriyetimizi, ne mutluluğumuzu, hiçbir şeyimizi kaybetmek istemiyoruz. Biz, bütün ihtilallere karşıyız. Bunun için buradayız, yarın yine burada olacağız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bismil ilçesinde darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları (BİSTK) öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Merkez Cami'de gıyabi cenaze namazı kıldı. Yatsı namazından sonra cenaze namazını eda eden vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan siviller ve polis memurları için dua okudu.

AK Parti ve Hür Dava Partisi üyeleri ve çok sayıda vatandaşın da geldiği camide şehitler için mevlit okutuldu.

Şehitler için mevlit okutuldu

Merkez Camisi'nde toplanan grup arasında yer alan Mehmet Emin Bal, halkın iradesine yapılan bu darbe girişimine karşı vatandaşların iradesine sahip çıkarak meydanları doldurması gerektiğini söyledi.

Halkın meydanlara inmesiyle kaosun engellendiğini belirten Bal, "Allah bu devlete ve millete zeval vermesin. Bütün mazlum halklara şemsiye olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve bütün İslam alemine kin gözüyle bakan bu acıları çektiren insanları Allah kahru perişan etsin. Bütün Müslümanlara da yardımcı olsun." ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Metin Çelebi ise 15 Temmuz gecesi sokağa çıkarak darbeye karşı seslerini yükselttiklerini söyledi.

Esnaf Abdullatif Akın ise meydanlarda kalmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızı onlara yedirtmeyiz. Toplum olarak tek vücut olup darbeye karşı dik duracağız. Darbeye kaşı meydanlara çıkan halk, büyük bir direniş ve büyük bir destan yazdı, bunu da dünyaya gösterdi." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz