Arzu Havuz’da kalbine yenildi

AK Partili eski bakan Kutbettin Arzu, Yalova’nın Termal ilçesindeki TBMM’ye ait sosyal tesisin havuzda ölü bulundu. Arzu’nun cenazesi dün gece, Diyarbakır’a getirilerek toprağa verildi.

Arzu Havuz’da kalbine yenildi

TBMM'de 23'üncü Diyarbakır dönem milletvekilli yapan ve 63'üncü hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev alan Kutbettin Arzu, tatilini geçirmek için geldiği Yalova'nın Termal ilçesindeki TBMM Atatürk Köşkü ve Yalova Termal Sosyal Tesisleri'ndeki sıcak su havuzunda hareketsiz bulundu.

Çevredekilerin fark ettiği Arzu, sudan çıkarıldı. Sağlık ekipleri, Arzu'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Kutbettin Arzu'nun cenazesi, savcılığın incelemesinin ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Arzu'nun kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi işlemlerinin ardından belli olacak.

DİYARBAKIR(SÖZ)-2015 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan AKP'li Kutbettin Arzu, TBMM Misafirhanesi'ndeki sıcak su havuzunda ölü bulundu.

TATİLİNİ GEÇİRMEK ÜZERE GİTMİŞ

TBMM’de 23’üncü dönem Diyarbakır milletvekilliği yapan ve 63’üncü hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev alan Kutbettin Arzu, tatilini geçirmek için gittiği Yalova’nın Termal ilçesindeki TBMM Atatürk Köşkü ve Yalova Termal Sosyal Tesisleri’ndeki sıcak su havuzunda hareketsiz bulundu.

SICAK SU HAVUZUNDA ÖLÜ BULUNDU

Çevredekilerin fark ettiği Arzu, sudan çıkarıldı. Sağlık ekipleri, 68 yaşındaki eski siyasetçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Kutbettin Arzu’nun cenazesi, savcılığın incelemesinin ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha önce kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen Arzu’nun kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi işlemlerinin ardından belli olacak.   Bu sırada eşinin tabutunu gören Emel Arzu, gözyaşlarını tutamadı.

YALOVA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

* Eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı, 23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Sayın Kutbettin Arzu konaklamış olduğu Yalova ili Termal ilçesi TBMM Termal Tesislerinde girmiş olduğu havuzda kalp krizi geçirmiştir.

* Olay yerine ulaşan 112 ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Sayın Kutbettin Arzu’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

CENAZE DİYARBAKIRA GETİRİLDİ

Hastanede yapılan otopsi sonrası Yalova Belediyesine ait cenaze aracıyla İstanbul’a ulaştırılan Arzu’nun cenazesi dün akşam saatlerinde uçakla memleketi Diyarbakır’a getirildi. Havaalanında alınan cenaze Çınar ilçesine bağlı İkizoluk Aile Mezarlığında toprağa verildi. Taziye ise bugünden itibaren Odabaşı Bal Camine ait taziye evinde aile fertleri tarafından kabul edilecek.

TARIM BAKANLIĞI GÖREVİ

Kutbettin Arzu, 23. dönem AKP Diyarbakır milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptı. 2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. 28 Ağustos 2015 tarihine kadar bu görevini yürüten Arzu, bu tarihten 24 Kasım 2015 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz