Ciğer kebabı tescillendi!

Diyarbakır’da sabah kahvaltılarında da tercih edilen 'Ciğer Kebabı', Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın (DTSO) çalışmalarıyla coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Tarihi On Gözlü Köprü'de kurulan ocaklarda pişirilen 1 ton ciğer kebabı, halka dağıtılarak lansmanı yapıldı.

Ciğer kebabı tescillendi!

Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra zengin mutfağıyla ön plana çıkan Diyarbakır'ın "ciğer kebabı", Türk Patent ve Marka Kurumunca tescilledi.

CİGER KEBABI MARKA OLDU

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) yapılan başvuru sonucu coğrafi işaret tescil belgesi alan "Diyarbakır ciğeri kebabı" da tescilli lezzetler arasına girdi. Kentte günün her öğününde talep gören ciğer kebabının tescil belgesi alması dolayısıyla tarihi Ongözlü Köprü'de şenlik düzenlendi. Şenlikte, sabahın erken saatlerinden itibaren kurulan çok sayıda tezgahta hazırlanan yaklaşık 600 porsiyon ciğer kebabı, katılımcılara ikram edildi.

'CİĞER KİMİN?' DİYE ŞEHİRLERLE KAVGA İÇERİSİNDEYDİK'
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda Oda Başkanı Mehmet Kaya kadim kent Diyarbakır'ın gastronomi ürünlerini tescilletmek için sivil toplum kuruluşları olarak ortak bir akıl oluşturduklarını belirtti.

Diyarbakır Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Haşim Erkan, ciğer kebabının kentin yüzyıllık kültürü olduğunu, ciğer kebabı sayesinde çok sayıda kişinin istihdam edildiğini bildirdi. Erkan, "Yıllardır ciğer kimin diye tartışılıyordu. Bugün ciğer bizimdir, bizim olduğunun da tespitidir. İleriki dönemlerde de ciğer festivali için hazır olun." diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Hasan Yüksel, kahvaltıda yediği ciğer kebabını çok beğendiğini dile getirerek, Diyarbakır ciğer kebabının tescillenmesine tanıklık ettikleri için mutlu olduğunu anlattı. Ailesiyle birlikte etkinliğe katılan Beyzanur Ceylan, etkinlik sayesinde kahvaltıyı ciğer kebabıyla yaptıklarını aktararak, ciğer kebabının tescil almasının sevindirici olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz