DBB Eşbaşkanları mazbatalarını aldı; göreve başladı

YSK’daki AK Parti ve DEM Parti itirazları sonrası Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Doğan Hatun ve Ayşe Serra Bucak mazbatalarını aldı.

DBB Eşbaşkanları mazbatalarını aldı; göreve başladı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti ) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Eşbaşkanları mazbatasını aldı.

Diyarbakır İl Seçim Kurulu önünde çekilen fotoğrafın ardından Dağkapı Meydanı’na geçildi. Eşbaşkanlar halkla birlikte Diyarbakır Büyükşehir belediyesine görevi devralmak için yola çıktı.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Doğan Hatun ve Serra Bucak, Kocaköy Belediye Eşbaşkanları Mehmet Şık ve Hanım Altındağ, Bağlar Belediye Eşbaşkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Bismil Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, Sûr Belediye Eşbaşkanları Fatma Önkol ve Adnan Örhan, Bajarê Nû (Yenişehir) Belediye Eşbaşkanları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün ile belediye meclis üyeleri mazbatalarını aldı.

Eş başkanlar ve heyete; Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi aktivistleri ve DEM Parti kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu Pınar Sakık Tekin ile Abbas Şahin, Diyarbakır Barosu eski başkanı Mehmet Emin Aktar ve DEM Parti ilçe yöneticileri eşlik etti.

Haber: Hamza Özçelik, Filiz YAŞA

Kaynak: Diyarbakır Söz