Dernekteki çatışmanın sırrı uyuşturucu

Madde Bağımlıları Mücadele Derneğinde, silahlar konuştu. Olayda iki kişi yaralandı. İki şüpheli gözaltına alındı.

Dernekteki çatışmanın sırrı uyuşturucu

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan  Toplumsal Madde ve Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde (TMMBMED) iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Olayda iki kişi yaralanırken, Dernek Başkanı Mehmet T. ile 16 yaşındaki genç gözaltına alındı. Dernek Başkanı Mehmet T. Polis ifadesinde, “Peyas Mezarlığı’nda madde kullanan kişiler ile konuşmaya gittim. Orada madde kullanmamalarını söyledim. Karşımda olan kişiler de sen görürsün dedi. Akşam da bu olay gerçekleşti” dediği iddia edildi.

SİLAHLI İKİ GRUP KAVGASI

Peyas Mahallesi'nde, Toplumsal Madde ve Madde Bağımlıları Mücadele Derneği Diyarbakır İl Başkanlığı'na gelen bir grup ile dernekte bulunanlar arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma taraflar arasında, silahlı kavgaya dönüştü.

OLAYDA İKİ KİŞİ YARALANDI

Taraflar, yanlarında getirdikleri tabancalarla birbirlerine ateş etti.  Kavgada, A.G.N. (22) ve M.A.N. (25) vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı.Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kavga sırasında bazı kurşunların dernekteki camlara isabet ettiği görüldü.

DERNEK BAŞKANI GÖZALTINDA

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada TMMBMED Başkanı Mehmet T. İle 16 yaşındaki H.D adlı genç gözaltına alındı. Kaçan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

UYUŞTURUCU KULLANMAYIN UYARISI

Dernek Başkanı Mehmet T. polise verdiği ilk ifadesinde olay yaşanmadan önce sabah saatlerinde Beyaz Mezarlığına gittiğini iddia ederek; “Peyas Mezarlığı’nda madde kullanan kişiler ile konuşmaya gittim. Orada madde kullanmamalarını söyledim. Karşımda olan kişiler de ‘sen görürsün’ dedi. Akşam da bu olay gerçekleştiğini ileri sürdü. Soruşturma kapsamlı devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı