Diyarbakır’da DEDAŞ’tan 7.8 milyonluk proje

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürlüğü, Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan elektrik şebekesini yeraltına almak için çalışmalara başladı.

Diyarbakır’da DEDAŞ’tan 7.8 milyonluk proje

27 Kasım 2015 tarihinde ihalesi yapılan söz konusu yatırım için 30 Kasım 2015 tarihinde sözleşme imzalandı ve 14 Aralık 2015 tarihinde de yer teslimi yapıldı. Hazırlıklarına 2015 yılı sonunda başlanan söz konusu yatırım projesinin, önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, Huzurevleri'nde yapılmakta olan çalışma hakkında bilgi verdi. Yaka, “Diyarbakır ili Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Kısmi AG-YG (OG) Yeraltı Şebekesi ASOP Montajı ve Aydınlatma Elektrik Tesisi Yapım İşi’ olarak isimlendirdiğimiz çalışma için Huzurevleri’nde 15 adet beton köşk trafo binası montajı yapacağız. Yine bu mahallemizde 540 adet aydınlatma direği dikecek, 150 adet BOX pano kuracak, 13 bin 400 metre orta gerilim yeraltı kablosu ve 45 bin 700 metre alçak gerilim yeraltı kablosu tesis edeceğiz. Bugüne kadar işin yüzde 20’ik kısmını tamamladık. Hedefimiz, yıl sonuna kadar çalışmalarımızı tamamlayarak projeyi hayata geçirmektir.’’ dedi.

KURULU GÜÇ YÜZDE 20 ARTACAK

Proje bedeli 7 milyon 797 bin 511 lira olan enerji şebekesinin yeraltına alınması çalışmaları tamamlandığında, Huzurevleri’nde yaşayan müşterilerin daha kaliteli elektrik enerjisi alabileceklerini kaydeden Yaka, ‘’Yapılacak bu yatırım ile birlikte Huzurevleri Mahallesi'nin mevcut kurulu gücü yüzde 20 oranında artacak. Böylece buradaki sayıları toplam 14 bin 700 olan müşterimiz daha sağlıklı ve kesintisiz enerji alma imkanına kavuşacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz