Diyarbakır’da öğrenciler bilim insanlarını tanıyor!

Diyarbakır’da Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencileri, 7 ülkenin katıldığı “Good people who change the world” adlı proje ile bilim insanlarının hayatını öğreniyor.

Diyarbakır’da öğrenciler bilim insanlarını tanıyor!

Proje kurucularından ve okulun öğretmenlerinden Selva Çelik, projenin amacı, geçmişten günümüze dünyanın değişip ve gelişmesine katkı sunan bilim adamlarının hayatlarını araştırarak bilim ve akılcı öğrenmenin faydaları üzerine düşünüp bilgilenmeleri, genel kültürlerinin artması ve diğer derslerle ilişkilendirilerek faydalı öğrenme alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Bunu drama P4C ve BT ile bütünleştirerek kalıcı öğrenmeler oluşturmak istediklerini belirten Çelik, bu şekilde kendilerini daha donanımlı hisseden ,mutlu ve özgüveni yüksek öğrenciler ile mutlu öğrenme alanları oluşacağını dile getirdi.

Çelik, proje kurucularında kendisiyle birlikte Yunanistan’dan Vasiliki Myrtsıdou olduğunu, proje ortakları ise Mersin’den Sevda Tamer, Osmaniye’den Ünzile Şahin, Manisa’dan Ebru Topak Göktaş, Diyarbakır’dan Evin Bahtiyar, Aydın’dan Sena Taştan, Romanya’da Camelia Manea, Kuzey Makedonya’dan Tanja Petkov, İtalya’dan Mina Russo, Gürcistan’dan Natia Shevardenidze, Romanya’dan Ramona Perianu, Rusya’dan Elena Slobozian ve

Bulgaristan’dan Nicolina Barbuteva olduğunu kaydetti.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz