Diyarbakır’da Ulu Çınarlar iftarda buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ulu çınarlar ve özel gereksinimli bireyler için iftar programı düzenledi.

Diyarbakır’da Ulu Çınarlar iftarda buluştu

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından “21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü” ve “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında iftar etkinliği yapıldı.

Programda mevlit okutuldu, dualar edildi

Engelli ve Yaşlı Şube Müdürlüğü’nden hizmet alan özel gereksinimli bireyler, aileleri ve ulu çınarların katıldığı programda mevlit okutuldu, dualar edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi down sendromlular ve ulu çınarlarla yakından ilgilendi, talepleri dinledi.

Mübarek Ramazan ayının hayırlı olması temennisinde bulunan Çiftçi, şunları ifade etti:

“Bugün çok özel bir gün. Ramazanın üçte birini devirdiğimiz, beraberinde baharın müjdeleyicisi Nevruz, yine hem yaşlılar haftası hem de down sendromlu kardeşlerimiz için ilan edilmiş bir gün. Dolayısıyla bu kadar anlamlı günün bir araya geldiği çok özel bir akşamı beraber paylaşıyoruz. Ramazan’ınız mübarek olsun, Nevruzunuz ,down sendromlu kardeşlerimizin günü ve yaşlılar haftası kutlu olsun.”

Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşın talebine göre hizmet yaptığını belirten Çiftçi, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya gayret ediyoruz. Bir toplumun gelişmişliği, medeniyet seviyesi, kültürü yaşlılara ve engellilere verdiği kıymet ile ölçülür. Eğer birimler, kurumlar, kuruluşlar engellilerine ve yaşlılarına sahip çıkıyorsa o toplum medeni bir toplumdur.”

‘İhtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz’

Büyükşehir Belediyesi’nin ulu çınarlar ve engelli bireylere önem verdiğini vurgulayan Çiftçi, şunları dile getirdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşlılarımızın emrinde olacak şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Onlar yaşamları boyunca bu ülkeye hizmet ettiler. Bugün bize ihtiyaçları var. Biz de onların emrinde olacak şekilde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

Yine hepimiz birer engelli adayıyız, iki dakika sonrasına hüküm edemediğimiz bir dünyada yaşıyoruz ve iki dakika sonra engelli olmayacağımızın garantisi yok. Dolayısıyla empati yapıp engelli kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları anlayabilme kültürüne sahip olmamız gerekiyor.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada arkadaşlarımızın ciddi gayretleri var. Biz devletimizin bize sağladığı her imkanı, millete hizmete dönüştürme noktasında bir gayret içerisindeyiz. Hem Valilik hem Büyükşehir Belediyesi olarak ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışıyla insanlarımızın hizmetinde olmaya gayret ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz