HDP’li Sibel Yiğitalp, Ofis’te oturma eylemi yaptı

Bugün saat 11.00’de HDP, DBP ve DTK’nın ortak düzenlediği basın toplantısından sonra Ofis semtinde toplanan kalabalık bir grup Diyarbakır Sur’da devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etti. Protestocuların yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de Ofis caddesinde oturarak eyleme destek verdi. Milletvekili Yiğitalp’e vatandaşlar da destek verdi.

HDP’li Sibel Yiğitalp, Ofis’te oturma eylemi yaptı

Bugün saat 11.00’de HDP, DBP ve DTK’nın ortak düzenlediği  basın toplantısından sonra Ofis semtinde toplanan kalabalık bir grup Diyarbakır Sur’da devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etti. Protestocuların yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de Ofis caddesinde oturarak eyleme destek verdi. Milletvekili Yiğitalp’e vatandaşlar da destek verdi.

Burada bir konuşma yapan Yiğitalp, her gün ölüm, gözaltı ve tutuklanmaları duyduklarını söyledi. Yiğitalp, “Askeri yöntemlerle güvenlik politikaları ile çözülmeyeceğini tecrübe eden bir tarihsel hafıza varken hala aynı hafızayı tekrar tekrar sivil halk üzerinden katliamlara dönüştüren binlerce zırhlı araçlarla binlerce askerle binlerce özel harekat polisleri ile helikopterlerle tanklarla, sadece ve sadece halkların canını yakmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bizde diyoruz ki siz ablukayı kaldırmayana kadar biz direnişe devam edeceğiz. Bugün burada yarın başka bir yerde. Ama o abluka kalkmak zorunda. O insanların temel ihtiyaçları bile karşılanmıyor. Kim hasta kim yaralı cenaze var mı, kimlerin durumu nedir bilmiyoruz. Her türlü basın bilgi akışı kesilmiş o abluka kalkmayana kadar direnişimizi devam ettireceğiz” dedi.

Yiğitalp, bir süre devam ettirdiği oturma eylemine daha sonra son verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz