Katılımcı yönetimi hazmedemiyorlar

Vali Güzeloğlu'nun "katılımcı ve paylaşımcı yönetim" anlayışı kapsamında yürüttüğü istişare toplantıları arasında yer alan Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatlarıyla "video konferans" toplantısına yönelik algı operasyonu, tepki gördü.

KATILIMCI VE PAYLAŞIMCI

İl Valiliği, bazı internet ve haber sitelerinde yer alan "Diyarbakır Valisi AK Parti'nin toplantısına başkanlık etti" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı.

Katılımcı yönetimi hazmedemiyorlar

Diyarbakır Valiliği, bazı internet ve haber sitelerinde yer alan "Diyarbakır Valisi AK Parti'nin toplantısına başkanlık etti" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, toplantının "katılımcı ve paylaşımcı yönetim anlaşı" kapsamında gerçekleştirildiği ifade edilerek, "Söz konusu talihsiz haberlerin ve ithamların kamuoyunu yanıltmaya ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik olduğu hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

AK PARTİ TEŞKİLATIYLA TOPLANTI

Valilikten yapılan açıklamada, bugün birtakım internet ve haber sitelerinde "Diyarbakır Valisi AK Parti'nin toplantısına başkanlık etti" şeklinde haberlere yer verilerek, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun yaptığı çalışmalarının siyasi mecraya çekerek kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik çabaların olduğu tespitinde bulunulduğu bildirildi.

HER KESİMLE YAKIN VE YOĞUN İŞBİRLİĞİ

Koronavirüs sürecinde il genelinde ve ilçelerde devam eden ve halk sağlığını doğrudan ilgilendiren tüm konularda Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun tüm kesimleriyle yakın ve yoğun bir işbirliği sergilendiği kaydedilen açıklamada, ekonomik, siyasal ve sosyal kesimi temsil eden tüm aktörlerle hemen her gün ağırlıklı olarak video konferansla bir araya gelindiği, görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

İlin sivil ve ekonomik kesim temsilcilerinin 21 Nisan'da yayınladıkları ortak bir bildiriyle Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına, katılımcı ve paylaşımcı yönetim anlayışı için teşekkürlerini kamuoyu ile paylaştıkları anımsatılan açıklamada, şunlara yer verildi:

HABERLER ALGI ÜRETİMİNE YÖNELİKTİR

"Habere konu olan toplantı, bu amaca münhasır bir buluşma olup gündemi, il geneli ve ilçelerimizde başarı ile yürütülen koronavirüs süreci, alınan tedbirler, Vefa Sosyal Destek Gruplarının çalışmaları ve vatandaşlarımızın Valilik ve Büyükşehir Belediyemizden istek ve talepleri başlığında gerçekleşmiştir.

KATILIMCI VE PAYLAŞIMCI YÖNETİM

Katılımcı yönetim anlayışına dönük yapılan bu toplantıyı siyasi bir toplantı gibi göstererek amacından saptırmaya çalışmanın sorunlu bir zihniyetin ürünü olduğu açıktır. Bu noktada yapılan söz konusu talihsiz haberlerin ve ithamların kamuoyunu yanıltmaya ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik olduğu hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Diyarbakır Söz