Köy Korucusuna Kürtçe Ağıtlar!

Operasyonda şehit olan geçici köy korucusu Aygün'ün cenazesi, askeri törenin ardından Eğil ilçesine gönderilerek, burada toprağa verildi.

Köy Korucusuna Kürtçe Ağıtlar!

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile şehit ettiği geçici köy korucusu Mehmet Aygün,  askeri hastanede bugün düzenlenen törenle uğurlandı. Operasyon ve çatışmaların devam ettiği Sur İlçesi'nde bu sabah saatlerinde ise tuzaklanmış bombanın inflak ettirilmesi sonucu 2 asker yaralandı.

Sur İlçesi'nde PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile şehit ettiği geçici köy korucusu Mehmet Aygün, bugün askeri törenle uğurlandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde bu  sabah düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakam, askeri ve mülki idare amirleri ile şehidin yakınları katıldı. Tören şehit cenazesinin katafalka konulmasıyla başlarken, saygı duruşu ardından şehidin özgeçmişi okundu. Okunan duaların ardından 46 yaşındaki geçici köy korucusu Mehmet Aygün'ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Eğil İlçesi'ne gönderildi.

EĞİL'DE CENAZE TÖRENİ

Diyarbakır'daki törenin ardından Aygün'ün cenazesi, Eğil ilçesine bağlı Akalan mahallesindeki taziye evine götürüldü. Burada kılınan cenaze namazından sonra Aygün'ün cenazesi mahalle mezarlığında defnedildi.

Törende, Aygün'ün çocukları Ramazan ve Ahmet Aygün de askerler tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Törene, Eğil Kaymakam vekili Eşref Yonsuz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Derin, emniyet mensupları, askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

SUR'DA 2 ASKER YARALANDI

Sur İlçesi'nde hendek ve barikatların temizlenmesi, buradaki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesine yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor. Kentin yaklaşık 10 kilometre uzağından da duyulabilen silah ve patlama sesleri korku yaratırken, bölgede çatışmalar aralıksız sürüyor.  Bölgede bu sabah tuzaklanmış bombanın infilak ettirilmesi sonucu 2 asker seken şarapnel parçalarından yaralandı. Asker hastanesine kaldırılan yaralı askerlerin durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz