Rüşvetine zekât dedi!

Karakol komutanına rüşvet teklif etti, suçüstü yakalandı. “Zekat” savunmasında bulundu.

Rüşvetine zekât dedi!

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına giden N.İ, bir yakınıyla ilgili yakalama kararının kaldırılması için karakol komutanı Astsubay H.U’ya 18 bin lira rüşvet teklif etti. Görüntü ve ses kaydı alınarak suçüstü yapılarak gözaltına alınan N.İ’nin savunması ise pes dedirtti.

Lice Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Üstçavuş H.U. kendisine N.İ. tarafından bir yakınıyla ilgili yakalama kararının kaldırılması karşılığında rüşvet teklifinde bulunulacağı ihbarı ile Lice Adliyesine şikâyette bulundu. 

Başsavcılığın talimatıyla Sulh Ceza Hakimliğinden alınan teknik araçlarla izleme kararıyla karakol komutanının makam odasına ses ve görüntü kayıt cihazı yerleştirildi ve N.İ.’nin gelmesi beklendi. Randevuya bir yakınıyla birlikte gelen N.İ., karakol komutanıyla baş başa özel bir konu görüşeceğini belirterek yanındaki arkadaşının dışarı çıkmasını istedi.

PARA DESTESİNİ UZATIP YAKALAMAYI KALDIRMASINI İSTEDİ

N.İ, daha sonra bir suçtan dolayı yakalama kararı bulunan yakını S.Ö. hakkında işlem yapılmaması ve yakalama kararının kaldırılması karşılığında elindeki 18 bin lira para destesini karakol komutanına uzattı.

Alınan görüntü ve ses kaydı üzerine suçüstü yakalanan N.İ. göz atına alınarak savcılığa sevk edildi. Rüşvet teklifinde bulunan zanlının ifadesi ise pes dedirtti. Komutana rüşvet teklif etmek amacıyla parayı uzatmadığını, Ramazan ayı nedeniyle kışlada yoksul ve yardıma muhtaç askerlerin olabileceğini, bu nedenle malının zekâtını onlara vermek istediğini iddia etti.

ZEKÂT SAVUNMASI İŞE YARAMADI

Çözümü yapılan görüntü ve ses kaydında N.İ’nin oturduğu koltukta cebinden çıkardığı para destesini karakol komutanının oturduğu masanın altından kendisine doğru uzattığı, komutanın ise, “Bu ne ya? Sen utanmıyor musun bana rüşvet teklif etmeye” dediği, bağırma sesleri üzerine askerlerin içeri girip zanlıya müdahale ettiği bilgisi yer aldı.

Komutana rüşvet teklif ettiği ses ve görüntü kaydıyla da tespit edilen zanlının zekât savunması işe yaramadı ve hakkında Ağır Ceza Mahkemesine rüşvet vermek suçundan dava açıldı.

İddianamede, video ve ses çözümleme tutanağı, mağdur karakol komutanının ifadesi dikkate alındığında, suçtan kurtulmaya yönelik savunmasına itibar edilmeyerek asıl amacının hakkında yakalama kararı bulunan S.Ö’nün yakalamasının kaldırılması karşılığında para teklif ettiği için cezalandırılması istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz