Silvan’da badem ağaçları çiçek açtı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde badem ağaçları çiçek açmaya başladı. Kırsal mahallelerde yaşayan çiftçiler yaşanabilecek don olayları nedeniyle endişeli olduklarını söyledi.

Silvan’da badem ağaçları çiçek açtı

İlçeye bağlı kırsal Susuz ve Bayrambaşı mahallelerinde, badem ağaçları tomurcuklanmaya başlayarak çiçek açtı. Mahalle sakinlerinden Diyadin Bilmez, bağ ve bahçesinde yaklaşık 35 badem ağacının olduğunu ifade ederek, “3-4 günden bu yana hızla tomurcuğa dönerek çiçek açmaya başladığını görünce çok sevindim. Baharın habercisi bademler çiçek açmaya başladı. Havaların sıfırın altına düşmesi halinde açan badem çiçeklerini soğuk vurma ihtimali de yüksek. Bir yandan sevindim ama bir yandan da don tehlikesi aklıma gelince de endişeliyim” dedi.

Fevzi Sansarkan da, “Her yıl Şubat sonu badem ağaçları çiçek açardı. Bu yıl havaların soğuk olması nedeniyle bademler yeni açmaya başladı. Bizleri tedirgin eden don olayı nedeniyle bademlerin zarar görmesidir. Yine de çiçek açtığı için sevinçliyiz. Bol bereketli bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA