Tapu Kadastro 165 yaşına girdi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 165. Yıl dönümü etkinlikleri devam ederken, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Sinan Fidan ve beraberindekiler İl Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Tapu Kadastro 165 yaşına girdi

Ziyarete Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Sinan Fidan, Bölge Müdür Yardımcısı Nevzat Fırat, Şube Müdürleri Ali Rıza Ayduran, Alaatin Obut ve İl Kadastro Müdürü Mahmut Alyakut ile Tapu Müdürleri katıldı.

Vali Toprak, Bölge Müdürü Sinan Fidan’dan, kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve Tapu Kadastro Müdürlüğünde son dönemlerde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldı.

TAPU KADASTRO FAİLİYETLERİ

Son yıllarda Tapu Teşkilatında, vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesi bakımından önemli gelişmeler yaşandığına değinen Vali Toprak, kurum hizmetlerinde gelinen noktanın kalitesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Tapu Kadastro Bilişim Sistemi

(TAKBİS) ile Türkiye’nin herhangi bir yerindeki tapu kayıtlarına her bir tapu müdürlüğünden ulaşılabilir olmasının bu alandaki önemli değişim ve kolaylık olduğunu ayrıca kadastro haritalarında elektronik sisteme atılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Toprak, tapu müdürlülüğü hizmet yerinin önemli ölçüde modernleştirildiğini, 2012 yılı itibariyle kadastro çalışması bitirilen yerlerin %88 olduğunu ve şuanda 44 ayrı noktada çalışmaların devam ettiğini 30’u aslen yerleşim biriminde de yakın bir zamanda kadastro çalışmalarına başlanılması için hazırlık yapıldığını söyled.

Kaynak: Diyarbakır Söz