Üst geçitlere asansör istendi

Diyarbakırlı vatandaşlar üst geçitlerde asansör olmadığı için yaşlı, engelli ve hamile bayanların mağdur olduklarını ifade ederek, üst geçitlere asansör yapması çağrısında bulundu.

Üst geçitlere asansör istendi

Diyarbakırlı vatandaşlar üst geçitlerde asansör olmadığı için yaşlı, engelli ve hamile bayanların üst geçitleri kullanırken zorlandığını belirterek belediyeye üst geçitlere asansör yapması çağrısında bulundu.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önündeki üst geçitte asansör olmaması hamile ve yaşlı kadınlarca yoğun kullanılması yönünde vatandaşların zorluk yaşamasına sebep olurken vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine üst geçitlere asansör yapılması çağrısında bulundu.

Bu sorunun yıllar öncesinden çözülmüş olması gerektiğini belirten Recep İpek, "Diyarbakır'da veya diğer illerde olsun üst geçitlerde özellikle yaşlılar ve engelliler için asansör olması gerekli bir şey. Herkesin aracı olmayabilir. Belediyemizin bu soruna el atması gerekiyor." ifadelerini kullandı.  

"Ülkemizde olumsuz örneği olmadıkça hiçbir soruna önlem alınmıyor"

Daha önce organ nakli olduğunu ve üst geçitten geçerken zorlandığını ifade eden Ethem Çelebi, "Her yerde olması lazım zaten. Engelliler, hastalar, hamileler var. Herkes için çok iyi olur. Buradan belediye başkanımıza sesleniyoruz üstgeçitlere asansör yapılsın. Bende organ nakli oldum oradan çıkarken terledim. Gerekenin bir an önce yapılması lazım." dedi.

Olumsuz örneği yaşanmadıkça hiçbir soruna önceden önlem alınmadığını belirten Ahmet Aslan, "Yapılması şart olan bir şey. Kış geldiği zaman merdivenler buz tutuyor, bu buzlanmadan dolayı gebe bir kadın kayıp düşebilir. Asansörün olması önlem olarak bu tehlikenin önüne geçmiş olur. Zaten ülkemizde genel olarak olumsuz bir olay olmadığı sürece önlem alınmıyor. Bir an önce asansörün yapılması lazım diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Niyazi Ok, "Kesinlikle üst geçitlerde asansör olması gerekir. Engelliler adına bazı düzensizlikler var. Hamile, yaşlı ve hastalar için elzem bir durum. İnsanlara kolaylık olsun diye değil eziyet olsun diye bir çalışma yapılmış sanki." dedi.

"Çocuklarla üst geçitten geçene kadar ödümüz kopuyor"

Özellikle hastanenin olduğu mevkideki üst geçitte asansörün yapılmasının şart olduğunu aktaran Gülistan Temur, "Gerçekten buraya bir asansör şart. Çünkü sürekli doğum hastanesine gidip geliyoruz. Mesela ben 4 tane küçük çocukla gidip geliyorum. Çocuklarla üst geçitten geçene kadar ödümüz kopuyor. Asansör her yerde var. Diyarbakır gibi büyük bir şehirde neden yok? Bu üst geçide asansör şart. Belediyemizden talep ediyoruz." diye konuştu.

Nuran Ekti, "Çok iyi olurdu; yaşlılar, engelliler, hamile kadınlar olarak gelip giderken çok zorlanıyoruz. Üst geçitten geçerken dizlerim ağrıyor. Hamile bayanlar ve engelliler zorlanıyor." dedi.

Sultan Yücel, "Üst geçitlerde asansörün olmaması hem yaşlılara hem hamilelere hem de engellilere çok zor oluyor. Bir şeyim yok ama bana bile zor geliyor. Hasta ziyaretine geldiğimde zorlanıyorum." şeklinde konuştu.

Ayşe Ölmez, "Asansörün yapılması çok güzel olur ama neden yapmıyorlar? Acil bir durum olduğunda bu merdivenlerden inemiyorlar ama asansör olursa rahatlıkla inerler. Belediyenin bunun üstünde durması gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz