Uzay Haber Yılın Kanalı!

"Yılın Televizyon Kanalı" ödülüne layık görülen kardeş kuruluş Uzay Haber ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. Erdoğan, "Anadolu basını demokrasinin beslenmesi ve sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahip" dedi.

Uzay Haber Yılın Kanalı!

HABER MERKEZİ

Yayın hayatına başladığı gün itibariyle görsel medya alanında büyük çığır açan, haber ve tartışma programlarıyla izleyicileri ekrana bağlayıp, "Aile Televizyonu" olma ilkesiyle yayın hayatın sürdüren, Uzay Haber Televizyonu, Anadolu Yayıncılar Birliği tarafından "Yılın Televizyon" kanalı ödülüne layık görüldü. Uzay Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur, önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen ödül töreninde, “Yılın Televizyon" kanalı ödülü plaketini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yurdun dört bir yanında yürütülen saha araştırması sonucunda Anadolu Yayıncılar Birliği tarafından başarılı görülen yayın kuruluşları ile gazeteci ve televizyon programcılarını mesleki alanda onura etmek üzere her yıl geleneksel hale getirdiği, "Anadolu Medya Ödülleri" yarışmasının ödülleri önceki akşam Cumhurbaşkanı Külliyesinde düzenlenen törenle, sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, medya temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

MİLLİ İRADENİN SAHİPLENİLMESİ

Törende açış konuşması yapan Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan, Anadolu medyasının önemine vurgu yaparak, yerel medyanın doğru habercilik yapmak için çok çalıştığını belirtti. Burhan, "Bizler diğer basın organları gibi 27 Mayıs darbesine destek vermedik, 12 Eylül darbesinde yoktuk, 17-25 Aralık hain darbe girişimi yapan kişi ve kurumlara karşı milli iradenin yanında yer aldık." ifadesini kullandı.

Dijital medya ve sosyal medyanın son dönemde kontrolsüzleşmeye başladığını vurgulayan Burhan, sosyal medyada düzenlemenin yapılması gerektiğini, kimsenin özgürlük adı altında başkasının hayatını karartmaya, ulusal güvenliğe zarar vermeye hakkı olmadığını da sözlerine ekledi.

ÖZGÜR, SORUMLU ve MİLLİ BASIN                                    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına ödül alanları tebrik ederek başladı. Bünyesinde 320 mahalli ve bölgesel radyoyu, televizyonu, gazeteyi, dergiyi bir arada buluşturan Anadolu Yayıncılar Derneğinin (AYD) yürüttüğü faaliyetleri takdirle izlediklerini belirten Erdoğan, derneğin mahalli basının sesi olma yanında milli meselelerde ortaya koyduğu onurlu tavrın Türk medyasının gerçek duruşunu yansıttığına inandığını söyledi.

Medya özel ödülleri kapsamında Ahmet Kekeç, Ferhat Koç, İbrahim Toru, Markar Esayan gibi son yıllarda hayatını kaybeden isimlerin yaşatılıyor oluşunun önemli bir vefa ve kadirşinaslık örneği olduğunu aktaran Erdoğan, bu vesileyle görevleri başında hayatını kaybedenler başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm medya mensuplarını rahmetle andı.

Özgür, sorumlu ve milli basının milletin aydınlık yarınlara ulaşma mücadelesinin en önemli destekçilerinden olduğunu vurgulayan Erdoğan, ülkenin dört bir yanında adeta dişini tırnağına takarak çeşitli mecralarda görevlerini yürüten tüm medya mensuplarına teşekkür etti.

Erdoğan, "Hakikatin, hakkın, hukukun, özgürlüğün, velhasıl insana dair her özlemin savunucusu olarak gördüğüm medya mensuplarımızın her birine başarılar diliyorum. Bilhassa bugün burada birlikte olduğumuz kardeşlerimize büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum. Siyasi hayatımız boyunca hep yakın mesai içinde olduğumuz basınımızla inşallah daha nice yolları birlikte yürüyecek, daha nice güzel haberler paylaşacağız." diye konuştu.

DEMOKRASİNİN BESLENMESİNE SAHİP ÇIKTI

Anadolu basınının demokrasinin beslenmesi ve sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, hem halkın vaktinde ve doğru bilgilenmesi hem de idarecilerin halkın gündemini sağlıklı takip edebilmesi bakımından medyanın yeri doldurulamayacak bir görev ifa ettiğini vurguladı.

Doğru ve hakikatli bir kanaatin beslediği demokrasi kültürünün milli iradenin üstünlüğünün güçlü şekilde korunmasının da temel şartı olduğunu belirten Erdoğan, genel olarak basın, özellikle de Anadolu basınının bu yönüyle de mutlaka desteklenmesi ve teşvik edilmesi gereken bir vazife gördüğünü kaydetti.

Bunları söylerken aslında ülkede geçmişi iki asrı bulan basın hayatında aşağı yukarı hep aynı başlıklar altında gündeme getirilen tartışmaları da ifade etmiş olduklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Tartışmanın bir tarafında icraatlarının eleştirilmesinden hoşlanmayan yönetimler, diğer tarafında ise maşeri vicdan yerine belli çıkar çevrelerinin aparatı olmakla itham edilen basın vardır. Nitekim basın tarihiyle ilgili çalışmalara baktığımızda Avrupa ve Amerika'daki basının ortaya çıkış ve gelişme süreciyle bizdeki serencamı arasındaki keskin fark açıkça görülmektedir. Bununla birlikte Çanakkale Savaşı, İstiklal Harbi, Kıbrıs çıkarması, terörle mücadele, 15 Temmuz gibi kritik dönemlerde basının önemli bir kısmının sergilediği onurlu yaklaşım tarihimize şanla, şerefle kaydedilmiştir. Aynı şekilde 27 Mayıs Yassıada yargılamaları, muhtıralar, 12 Eylül, 28 Şubat gibi dönemlerde ülkesinin ve milletinin değil de darbecilerin yanında saf tutanlar da milli hafızamızın kara kaplı defterine mimlenerek işlenmiştir. Milletimiz bilhassa 1960'tan beri darbecilere ve onların yaptığı insanlık dışı işlere kılıf bulmaya çalışan gazeteci sıfatlı haysiyet cellatlarını unutmadı, unutmayacak. Ülkesi, halkı ve mesleğinin itibarı için özgürlüğü ve canı dahil her türlü riski göze alarak mücadele eden gazetecileri de bu millet asla unutmadı ve unutmayacak."

Erdoğan, Anadolu'ya sahip olamayanların milletin ruhunu işgal etmek, her şeyini elinden almak için içeriden ve dışarıdan nice yollara, yöntemlere başvurduklarını ifade ederek, tek parti faşizmi, darbeler, vesayet, siyasi, sosyal ve ekonomik saldırıların bu zorlu sürecin farklı dönemlerdeki tezahürleri olduğunu söyledi.

TARİHİ BİR YÖNETİM REFORMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi 2023 hedefleri rayında tutarak, vaktimizi ve enerjimizi heba etme girişimlerini boşa çıkardık. Bununla kalmadık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş gibi önemi ve anlamı ileride çok daha iyi anlaşılacak olan tarihi bir yönetim reformunu hayata geçirdik" dedi.

Demokrasinin, hukuk devletinin, özgürlüklerin kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda eğip bükenlerin, buram buram riyakarlık kokan sözleri ve tavırlarının artık işe yaramadığını bildiren Erdoğan, "Kendi toplumlarının güvenliği ve refahı dışında hiçbir şeyi umursamayanların bencillikleri dönüp dolaşıp kendilerini vuracak bir bumeranga dönüştü. Göçten iklim değişikliğine, terörden salgın krizine kadar dünyanın ve insanlığın tamamını ilgilendiren her yeni sınamada kendilerini gelişmiş olarak nitelendirenlerin aslında ne kadar zayıf oldukları anlaşıldı." ifadelerini kullandı.

Verdikleri büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinde hep yanlarında olan Anadolu medyasının desteğini, girilen bu son süreçte daha güçlü şekilde göreceklerine inandığını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Unutmayınız bu mesele ne Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesidir ne parti meselesidir ne başka bir kısır hesap meselesidir. 2023, Türkiye'nin ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür. 2071 özellikle Anadolu'nun ebedi vatanımız olduğu gerçeğini bir kez daha ilanımız olarak ortaya koyduğumuz bir yıl olacaktır. Ve 2053, sahip olduğumuz tarihi mirasımıza sıkı sıkıya sahip çıkmamızın iradesidir" ifadelerini kullandı.

UZAY HABER'İN ÖDÜLÜ ERDOĞAN'DAN

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli kategorilerde ödüle layık görülenlere ödüllerini verdi. Anadolu Yayıncılar Birliği tarafından "Yılın Televizyon" kanalı ödülüne layık görülen Uzay Haber Televizyonun plaketini, Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

BU ÖDÜL İZLEYİCİLERİMİZİN ÖDÜLÜDÜR

Ödül sonrası açıklama yapan Büyüktimur, basının temel ilkesinin doğru, tarafsız ve objektif yayıncılık olduğunu belirterek, bunlar kadar, ülkenin ve milletin birliği ile dirliği için de yürütülen mücadelenin bir parçası olması gerektiğini söyledi. Uzay Haber'in yayın hayatına başladığı gün itibariyle, basın ahlak ilkelerinden taviz vermediği gibi, yayın merkezi olarak Diyarbakır'ın da, sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel alanda gelişmesine öncülük ettiğini belirten Büyüktimur, yüzlerce yayın kuruluşu arasında, Uzay Haber Televizyonun "Yılın Televizyonu" seçilmesinin gurur verici olduğunu belirterek, "Aldığımız ödül, anlamlı ve değerlidir. Bu ödül, mesleki yöndeki sorumluluğumuzu arttırdığı gibi başarımızı da bir ölçüde taçlandırmıştır.  Bu ödül, Uzay Haber ailesinin, izleyicisinden, kanalın mutfağında çalışan herkesin, emeği ve katkısı bulunmaktadır. En büyük katkı da, hiç kuşkusuz ki, kanalı her yönüyle finanse eden, kuruluşumuzun yönetim kurulu başkanı sayın Mehmet Ali Altındağ'ındır. Ödülü de, Cumhurbaşkanımızdan kendilerinin adına, almış olduk. Bu ödül, tüm izleyicilerimize ait bir ödüldür." 

Kaynak: Diyarbakır Söz