Yardımlar Dağıtılacak

PKK'nın saldırıları nedeniyle Sur ilçesindeki evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için gönderilen iki tır insani yardım malzemesi Diyarbakır'a ulaştırıldı.

Yardımlar Dağıtılacak

Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşlarınca (STK) başlatılan "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"na, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Şanlıurfa'dan bir grup STK tarafından birer tır insani yardım malzemesiyle destek verildi.

Gıda ürünlerinin yanı sıra çocuk maması, çocuk bezi, temizlik malzemesi, elektrikli ısıtıcı, yatak, battaniye gibi eşyalardan oluşan yardımlar, Surlu ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere kampanyayı başlatan STK temsilcilerine merkez Kayapınar ilçesindeki toplama merkezinde teslim edildi. Kolilerden bazıları tırlardan alınıp dağıtımın yapılacağı kamyonetlere aktarıldı.

İNSANI YARDIMLAR

İHH İnsani Yardım Vakfının yardımlarını teslim eden Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Çiçekli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sur'da zarar gören ailelere yardımların sürdüğünü söyledi.

Vakıf tarafından Diyarbakır'a 750'si gıda, 350'si hijyen maddesi olmak üzere bin 100 yardım kolisi gönderildiğini belirten Çiçekli, "Bugüne kadar Diyarbakır'da bu yaşanan olaylarda zarar gören insanlara İHH olarak 2 bin koli dağıttık, bundan sonra inşallah yine dağıtacağız" dedi.

Kampanyanın yürütücülerinden Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş de yardımları hızlı bir şekilde Sur halkına ulaştıracaklarını anlattı.

Mağdur insanların yanında olduklarını vurgulayan Memiş, "Hendek ve barikat siyasetine karşı oradaki ailelerin evlerini terk etmesiyle oluşan mağduriyetlerini gidermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ancak bizimki geçici pansuman niteliğindedir" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz