Kuzey İrlanda'da şiddetli protestolar

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta, İngiltere ile birlikten yana grupla polis arasındaki çatışma bugün de devam etti.

Kuzey İrlanda'da şiddetli protestolar

Polis, protesto sırasında kendisine ateş açıldığı iddialarını araştırırken, olaylarla ilgili 38 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 100 kişilik birlik yanlısı grup bugün, polise tuğlalar, şişeler, fişeklerle saldırdı. Polis ise protestocuları durdurmak için tazyikli su kullandı.

Belfast Belediye binası önünde bu sabah olaysız başlayan yürüyüş ve protesto, ayrılıkçıların birlik yanlılarına saldırdığı iddialarının ardından alevlendi.

Önceki akşamki olaylarda ise 10 polisin yaralandığı bildirilmişti. Geçen aydan bu yana devam eden gerginlik, Kuzey İrlanda'da Belfast Belediye binasında Birleşik Krallık bayrağının bulunmasına ilişkin yapılan oylamanın ardından başlamıştı. Oylamada, Birleşik Krallık bayrağının Belfast Belediye binasına tüm yıl boyunca değil, yılda belirlenen 17 gün boyunca asılmasına karar verilmişti. Karara, Kuzey İrlanda'nın Birleşik Krallık'a bağlılığını savunanlar karşı çıkıyor.

Geçen ayki olaylarda ise 29 polis memuru yaralanmış, 38 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz