Samsun'da İsrail soykırımına suç duyurusunda bulunuldu

Samsun'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) üyeleri İsrail'in Gazze'ye yönelik artan saldırılarına ilişkin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Samsun'da  İsrail soykırımına suç duyurusunda bulunuldu

Adliye önünde grup adına açıklama yapan AGD Samsun Şube Başkanı Şenol Altun, İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde Filistin'de soykırım ve insanlık suçu işlediğini dile getirdi.

İsrail'in her zamanki saldırılarını artırarak sivillerin en fazla bulunduğu okulları, hastaneleri bombalayarak kadınları ve çocukları katlettiğini söyleyen Altun, "Terörist İsrail yıllardır Filistin'e ait topraklar üzerinde her türlü zulmü ve alçaklığı dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekanlarımızda Müslümanların kanı döküldü. Hiçbir gerekçe olmaksızın binlerce genç esir edilip zindanlara atıldı. Şimdi ise Aksa Tufanı harekatıyla Filistinliler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafaa hakkını kullanıyor." dedi.

Bu mesele Araplarla İsrailliler arasında bir mesele olmadığını aktaran Altun, "Mescid-i Aksa da Kudüs de Filistin toprakları da bütün ümmetin meselesidir. Çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, ibadet etmek isteyenlere karşı namlusunu doğrultan, uluslararası sularda vatandaşlarımızı katleden terörist İsrail, kan dökmekten başka bir şey yapmamaktadır. Her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen İsrail terörizmine hiçbir zaman karşı çıkmamıştır. Siyonist İsrail, var olduğu günden bu zamana bölgedeki kaosun, çatışmaların ve belirsizliğin ana müsebbibidir." ifadesini kullandı.

İsrail'i işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarmak, yaptıkları zulmün hesabını sormanın tüm Müslümanların görevi olduğunu dile getiren Altun şunları kaydetti:

"Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve hükûmetleri Filistin konusunda samimi olmalıdırlar. İsrail'le ilişkileri artırarak devam ettirmek samimiyetsizliktir. Tüm İslam ülkelerine çağrımızdır; kardeşlerimize sınırlarınızı açınız. Filistin'e insani, askeri, maddi ve manevi tüm yardımları bir an önce ulaştırınız. Avukatlarımızla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımıza terörist İsrail'in yaptığı katliamlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ümit ediyorum ki böyle bir hassas konuda savcılarımız başvurumuzu titizlikle inceleyip hakkın tesisi için ellerinden geleni yapacak, gerekirse bu zalimliği uluslararası mercilere taşıyacaklardır."

Suç duyurusu dilekçesinde, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer yetkililerin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 76. maddesindeki "soykırım" suçunu işledikleri belirtildi. Dilekçede söz konusu yetkililerin ayrıca TCK'nin 77. maddesi gereğince "insanlığa karşı suçlar", "kasten öldürme", "işkence", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "hırsızlık" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz