Tır yayaların arasına daldı: 6 çocuk hayatını kaybetti

Basra'da bir tırın yoldan geçen öğrencilere çarpması üzerine altı ilkokul çocuğu öldü, 14 kişi yaralandı. Olayın ardından kentte üç günlük yas ilan edildi.

Tır yayaların arasına daldı: 6 çocuk hayatını kaybetti

Irak'ın Basra kentinde bir tırın yoldan geçen öğrencilere çarpması sonucu altı çocuk hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Irak İçişleri Bakanlığı'ndan, dün yaşanan olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Bakanlığın açıklamasında, Basra kentinde bir tır şoförünün aracını yoldan geçen çoğu ilkokul öğrencisi çocukların üzerine sürdüğü belirtildi.

Kaza sonucunda altı çocuk yaşamını yitirirken, 14'ü ağır yaralandı. Kazayı gerçekleştiren şoförün ise olayın ardından gözaltına alındığı aktarıldı.

Hartha kasabasında yaşanan olayda, tırın frenlerinin tutmaması sonrası sürücünün yakınlardaki bir ilkokulda okuyan ve yolun kenarında yürüyen bir grup öğrencinin arasına daldığını aktardı.

BASRA'DA YAS İLAN EDİLDİ

Öte yandan, yaşanan olay üzerine Basra Valisi Esad İdani, kentte 3 günlük yas ilan etti. Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani de kazanın nedeninin ortaya çıkarılması için soruşturma başlatılması talimatı verdi. Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, olayın detaylarının öğrenilmesi amacıyla Basra'ya özel temsilci gönderdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı