25 yıllık okul binası, SODES kapsamında yenilendi

Mardin'in Midyat İlçesi'nde, 25 yıldan bu yana hizmet veren Fahrettin Önen İlkokulu binası, Sodes Projesi sayesinde okul binası yenilendi.

25 yıllık okul binası, SODES kapsamında yenilendi

Mardin Valiliği koordinasyonunda, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen 'Okulum Beni Kucaklıyor' SODES Projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'nde 510 öğrenciye eğitim, öğretim veren Fahrettin Önen İlkokulu, yenilenirken, okulun donatım malzemesi ihtiyaçları karşılandı.  184 bin TL maliyetli proje kapsamında, ailelere ve çocuklara yönelik kişisel gelişim seminerleri ve mesleki kursların yanı sıra, okul koridorları, derslikler, idareci-öğretmen odaları ve okulun avlusu baştan aşağı yenilendi, ayrıca kitap okuma köşesi ve etkinlik odası oluşturuldu.

Öğrencilerin rahat ve sağlıklı spor yapmaları için okulun bahçesine kauçuk zeminli futbol sahası ve çocuk oyun alanı yapılırken; 3 bilgisayar, fotokopi makinesi, klima, projeksiyon, akıllı tahta, regülatör ve jeneratör ile çok sayıda büro donatım malzemesi okula kazandırıldı. Ayrıca okul damı izolasyon malzemesi ile yalıtımı yapılıp su damlamalarına karşı önlem alındı.

KARDEŞ OKULLARA DESTEK

Proje kapsamında kardeş okul olarak belirlenen Söğütlü Çok Programlı Lisesi'ne 2 bin TL değerinde kitap ve spor malzemesi desteğinde bulunurken, Vali Kemal Nehrozoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'na donatım malzemesi desteği ile bakım onarım için 4 bin TL maddi destek ve yaklaşık 5 bin TL'ye kütüphane kuruldu.

Fahrettin Önen İlkokulu'nun Müdürü Sevgi Oğuz, başta Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay olmak üzere hizmetin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje Sorumlusu Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Deniz ise, çocukların toplumun geleceği, umudu olduğunu anlatırken, "Öğrencilerimizi birer deniz yıldızı gibi görüp ellerinden tutup, kulaç atabilecekleri denizlerde yelken açabilsinler diye bu projeyi önümüze koyduk. Çocuklarımız bu proje ile yaşadıkları sosyal çevre dışında ulaşabilecekleri, paylaşabilecekleri farklı bir atmosferi soluma şansı bulacaklar" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler