Bakan Tekin: Ana dil becerilerinin gelişmesi, toplumsal sorunların çözümünde en başat tedbir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ana dil becerilerinin gelişmiş olması gençlerimizin, çocuklarımızın kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri, milli şuur ihtiyacımızı ve toplumda karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümünde en başat tedbirlerden bir tanesi olacaktır" dedi.

Bakan Tekin: Ana dil becerilerinin gelişmesi, toplumsal sorunların çözümünde en başat tedbir

Ankara Valiliği, Türkiye Yazarlar Birliği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ortaklığında yürütülen Bilge Yazarlar Projesi’nin 3’üncü yılının ilk ders açılış programı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Tarihi Salonda gerçekleştirildi. Programa Bakan Tekin, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve proje kapsamında görevli yazarlar ile öğrenciler katıldı.

Ankara’da lise düzeyinde eğitim gören gençlerin yazma becerilerini tespit ederek yazar olarak yetişmelerinin hedeflendiği proje kapsamında gençlerin okudukları üzerine analiz yapabilmeleri, düşünebilmeleri ve yaratıcı yazma becerilerini geliştirmeleri hedeflendi.

'TOPLUMSAL PROBLEMLERE ÇÖZÜM ÜRETECEK PROJE'

Tekin, ana dil becerilerinin geliştirilmesiyle ilgili aldığıkları kararda son hususun çocukların yazma becerilerini geliştirmek olduğunu söyleyerek, "Hem test sınavlarının en azından etkinliğinin azaltılması, çocukların kendilerini yazarak ifade etmeleri gündemdeydi. Ana dil becerilerinin gelişmiş olması gençlerimizin, çocuklarımızın kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri, milli şuur ihtiyacımızı ve toplumda karşı karşıya bulunduğumuz sorunların çözümünde en başat tedbirlerden bir tanesi olacaktır. Bu anlamda bunu bir sosyal sorumluluk, toplumsal problemlere çözüm üretme anlamında bir proje olarak görüyorum o yüzden önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz