İşte azmin getirdiği başarı

45 günlük eğitimin ardından tekvando, kung fu ve wushu branşlarında düzenlenen müsabakalarda tarihsel başarılı elde eden Çınar'ın Ortaviran Ortaokulu öğrencileri, bölgenin gururu oldular.

İşte azmin getirdiği başarı

Çınar ilçesi Ortaviran Ortaokulu öğrencileri tarihi bir başarıya imza attı. 45 gün süren eğitimlerinin ardından tekvando, kung fu ve wushu branşlarında düzenlenen müsabakalarda başarı üstüne başarı elde eden, öğrenciler Çınar'ın gururu olurlarken, 3 birincilik, 2 ikincilik ve 7 üçüncülük elde ettiler.

BAŞARIDAN BAŞARIYA

Taşımalı eğitim veren Ortaviran köyndeki rtaokul'da eğitim ve öğretim gören öğrenciler, eğitim ve öğretimlerinin yansıra, spor dallarında aldıkları eğitimle il bazında düzenlenen müsabakada bir çok başarıya imza attı. Öğrenciler, 3 birincilik, 2 ikincilik ve 7 de üçüncülük elde etti.

Antrenör Gülay Yay'ın denetiminde 45 günlük eğitim programının ardından müsabakada başarı elde eden öğrenciler, Antalya'da düzenlenecek Türkiye tekvando, kung fu ve wushu şampiyonasına Diyarbakır'ı temsilen katılacaklar.

ÇINAR'IN GURURU OLDULAR

Öğrencilerin başarısıyla ilgili açıklama yapan ve öğrencilerle gurur duyduğunu söyleyen Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı ise duygularını şöyle ifade etti.

"Taşıma merkezli bir köy okulu olan Ortaviran Ortaokulu, mevsimlik işçi olarak çalışan çocukların yoğun olduğu bir bölgedir. Pırlanta gibi çocuklarımıza imkan verilince daha büyük başarılara imza atacaklarını bir kez daha gördük. Bölge ile ilgili büyük bir projemiz de var. Bu proje hayata geçince bölge daha büyük hizmetlere kavuşacak. Eğitim ve öğretimin lokomotifi sosyal alandaki başarıdır. Öğrencilerimize bu başarıya ulaşmadaki tüm engelleri kaldırmalıyız."

YETENEKLERİ SERGİLENDİ

Turnuvaların öğrencilerin yeteneklerini sergiledikleri en önemli platformlardan biri olduğunu aktaran Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise şöyle konuştu; "Kısa bir çalışmadan sonra kazanılan bu başarıyı gönülden alkışladık ve alkışlamaya da devam edeceğiz. Özellik de, Çınar Karacadağ kırsalında eğitim faaliyeti sunan bir okulun böyle bir başarıya imza atması bizleri daha çok gururlandırmıştır." 

Kaynak: Diyarbakır Söz