Silopi’de PKK'nın tahrip ettiği okulda eğitim başladı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 7 Ekim- 24 Nisan arasında 3 kez ilan edilen ve 58 gün süren sokağa çıkma yasakları ile birlikte başlayan operasyonlar kapsamında çıkan çatışmalarda PKK'nın tahrip ettiği Gazipaşa İlkokulu da onarılarak bugün eğitime başladı.

Silopi’de PKK'nın tahrip ettiği okulda eğitim başladı

Silopi'de yaklaşık 40 bin öğrenci için bugün ilk ders zili çaldı. 1364 öğretmenin bulunduğu ilçede halen 488 öğretmen açığı olduğu belirtildi. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu sayıyı yeni alacağı 442 ücretli öğretmen ile kapatmayı hedefelrken, ücretli öğretmen alımlarına ise bugün başlandı.

TAHRİP EDİLEN OKUL

İlçede yasaklardan dolayı güvenlik güçleri, geçici karakol olarak kullandığı Silopi Senan İdin Anadolu Lisesi ile Silopi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde eğitim-öğretim tekrar başladı. Ayrıca PKK'lılar tarafından tahrip edilen Gazipaşa İlkokulu da, tadilat ve onarım çalışması ardından eğitime açıldı. Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan ortaokul yeni binasında, Silopi İmam hatip Ortaokulu olarak hizmet vermeye başladı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'tan gelerek Silopi'de kalan öğrenciler için de, misafir öğrenci kabulü yapılıyor.

Okulun ilk gününde veliler, çocuklarının ellerini tutarak okula getirdi. Veliler, okul kapısına asılan isim listesinden çocuklarının hangi sınıflarda olduğuna baktıktan sonra çocuklarını eğitim görecekleri sınıflara kadar götürdü. Ders işlemeye başlayan Silopi Koç İlk-Ortaokulu'nda öğretmenler, ilk derste tahtaya kendi isimlerini yazarak öğrencilerle tanışmaya çalıştığı görüldü. 

Kaynak: Diyarbakır Söz