4 sektöre özel destek geliyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sağlık turizmi, bilişim, film ve eğitim sektörlerine özel destek paketini Pazartesi günü açıklayacak.

4 sektöre özel destek geliyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, sağlık turizmi, bilişim, film ve eğitim sektörlerini kapsayan 'Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile Teknik Müşavirlik Şirketlerine Yönelik Yeni Devlet Yardımları'nı yarın açıklayacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: "Söz konusu devlet yardımı programının, dünyada ve Türkiye'de hızlı büyüme gösteren, bu büyüme trendini uzun vadede devam ettireceği öngörülen, bir politika ve strateji çerçevesinde desteklenmesi durumunda kısa ve orta vadede ekonomi ve dış ticaret istatistiklerinde hatırı sayılır yüzdesel farklar oluşturacak uluslararası ticarete konu hizmet sektörlerini kapsadığı belirtildi. Söz konusu sektörlere yurt dışındaki döviz kazandırıcı faaliyetlerini desteklemek üzere ana başlıklarıyla, pazara giriş desteği, yurt dışı tanıtım desteği, yurt dışı birim desteği, belgelendirme desteği, danışmanlık desteği, ticaret heyeti ve alım heyeti destekleri verileceği bildirildi."

Kaynak: Diyarbakır Söz