Abonesizlere çağrı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, Abonesiz Enerji kullanan mesken ve ticarethanelere çağrıda bulunarak abonelik işlemlerinde kolaylık sağlanacağını söyledi.

Abonesizlere çağrı

Merkez, köy ve mahalle muhtarlarıyla yemekli toplantıda bir araya gelen DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki,Enerji İsrafı, Abonesiz Elektrik kullanımı ve Tahsilat konularına vurgu yaptı.

Toplantıya yoğun katılım gösteren muhtarlar, taleplerini anlattılar. Kışa hazırlık çalışmalarına değinen Nurbaki, ilave Trafo ve güç artışı gerektiren mahalle ve köylere ödenek gelmesi durumunda ihtiyaç duyulan yerlere Trafo kuracaklarını söyledi.

YENİ TRAFOLAR KURULACAK

Amaçlarının halka sağlıklı ve kesintisiz bir kış geçirmek olduğunu ifade eden Nurbaki, Muhtarların taleplerini alıp, Ankara’da ilgili makamlara ileteceğini bildirdi. İl Müdürü Nurbaki şöyle dedi; “Köylerimizde ve şehir merkezinde hala elektriği abonesiz olarak kullananlar mevcut. Abonesiz Elektrik kullanan vatandaşlarımızın Abone yapmaları bütün muhtarlarımızdan bu konuda vatandaşları uyarmanızı istiyorum.Bizde TEDAŞ olarak Abone yapılması için bazı kolaylıklar sağlayacağız.trafo talebinizde Eğer abone sayısı ile hane sayısı orantılı değilse taleplerinize olumlu cevap vermemiz mümkün olmayacaktır.”

TAHSİLAT ORANI ÇOK DÜŞÜK

Diyarbakır’da tahsilat oranının çok düşük olduğuna vurgu yapan DEDAŞ Müdürü Nihat Nurbaki, “Diyarbakır TEDAŞ olarak ayda 60-70 milyon TL tahsilat yapmamız gerekirken maalesef ayda 20 milyon TL tahsilat yapıyorsak bu işin vahametini de görmenizi istiyorum.Tahsilatı artırmamız için herkes üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerekir.borçlu olan abonelerimize taksitlendirme konusunda kolaylık sağlıyoruz.kredi kartına 12 aya kadar taksitlendirme imkanı sunuyoruz.vatandaşların mutlaka bu kolaylıktan faydalanmalarını istiyorum. Artık bundan borcu olan abonelere önce ödemeleri için ihbarname ödemeyenlere de icra takibi başlatılacaktır" dedi.

İsrafın dinimizde hem haram hem de günah olduğuna değinen Nurbaki, Enerjinin çok fazla israf edildiğini söyledi.Evlerde ve işyerlerinde kullanılamayan lambalar cihazların kapatılmasını istedi. Namaz vakti olmamasına rağmen klimaları açık bırakılan camilerimiz var. Vatandaşlardan bu tür durumlara biraz daha dikkat etmelerini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz