Çalışan emekliler de 5 bin lira ikramiye alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin 100'üncü yılı nedeniyle verilen ve çalışan emeklilerin yararlanamadığı 5 bin liralık ikramiyeyi tüm emeklilere vereceklerini duyurdu.

Çalışan emekliler de 5 bin lira ikramiye alacak

Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde çalışan emeklilere beklenen müjdeyi verdi. Erdoğan, Cumhuriyetin 100'üncü yılı nedeniyle verilen ve çalışan emeklilerin yararlanamadığı 5 bin liralık ikramiyeyi tüm emeklilere vereceklerini duyurdu.

Erdoğan, İstanbul’da katıldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde konuştu. Erdoğan, Cumhuriyetin 100'üncü yılı nedeniyle verilen ve çalışan emeklilerin yararlanamadığı 5 bin liralık ikramiyeyi tüm emeklilere vereceklerini duyurdu.

ÇALIŞAN EMEKLİLER

Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizimde hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu" diyen Erdoğan, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir kereye mahsus 5 bin lira ödeme kararı almıştık. Kanun teklifimiz Meclisimizin onayından geçti ve çalışmayan emeklimizin hesabına ödemeleri yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması içimize sinmeyen ve hakkaniyetli bulmadığımız durumdu. Bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahade etti.

ÇİFTÇİ VE BAĞKURLU EMEKLİ

Çalışma ve Maliye Bakanlığımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin yapılması talimatı verdik. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta teklifimizi meclisimize sunacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus ödeme gerçekleştirmiş olacağız."

Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla emeklilere verilecek bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiyenin çalışanlara ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olanlara verilmemesi tepki toplamıştı.

Gün içerisinde AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de konuya dair açıklama yapmıştı. Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışan emekliye ikramiye çalışması için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini açıklamış, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak" demişti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz