Diyarbakır TOKİ Kura Sonuçları 2017 listesi! Kayapınar'da 808 aile ev sahibi oldu

şu sıralar binlerce kişi tarafından merakla araştırılmakta. TOKİ kura sonuçları ile binlerce kişi ev sahibi olma umudu ile birlikte ev sahibi olamama hüznünü yaşamakta

Diyarbakır TOKİ Kura Sonuçları 2017 listesi! Kayapınar'da 808 aile ev sahibi oldu

Diyarbakır TOKİ Kura Sonuçları 2017 şu sıralar binlerce kişi tarafından merakla araştırılmakta. TOKİ kura sonuçları ile binlerce kişi ev sahibi olma umudu ile birlikte ev sahibi olamama hüznünü yaşamakta. TOKİ Diyarbakır Kayapınar’da bilindiği üzere inşaatı devam eden 808 konut sahiplerini budu. O liste toki tarafından an an açıklanırken, binlerce meraklı birey TOKİ esmi sayfasından an an takiptebulundu.

TOKİ, Diyarbakır’da özellikle de alt gelirlei vatandaşa hitap eden, şehit ailesi ve terör malulü, engelli bireylerin yararlanacağı 480 adet 110,93 metrekare, 328 adet de 76,92 metrekarelik evlerin yapımını tamamlaak üzere olduğu açıklamasından sonra kura için harekete geçti. Diyarbakır TOKİ Kura Sonuçları 2017 sonuçları belirlendi ve 808 aile ev sahibi oldu. İŞte o liste merak edilenler ve detaylar.

Geçtiğimiz aylar  içerisinde başvurulan TOKİ Dİyarbakır'a   808 adet eve 9 bin 877 kişi başvurdu. Başvuranların kriterleri sağlayıp sağlamadığını araştıran TOKİ yetkilileri, 550 başvuruyu kriteri karşılamadığı gerekçesiyle iptal ederek sayıyı 9 bin 328’e düşürdü.

Alt Gelir Grubu kapsamında hayata geçirilen Kayapınar Diyarbakır TOKİ 328 daire bulunuyor. Projede taksit ödemeleri 476,43 TL’den başlangıç gösteriyor.

 2+1 şeklinde daireler bulunan Kayapınar Diyarbakır Konutları’nda sözleşme işlemleri 13 Aralık–05 Ocak 2018 tarihleri arasında imzalanacak.

180 aya kadar vade yapılan TOKİ Diyarbakır Üçkuyu projesinde fiyatları 97 bin 452 TL ile 120 bin 780 TL arasında değişiyor. 

Başvurunun yüksek olması nedeni ile TOKİ, kura çekimini Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirme kararı aldı.

Kura haberini alan ve meraklı bekleyiş içerisinde sabahın neredeyse ilk ışıklarında spor salonuna giden vatandaşın heyecanı fgözlerden okunmaktaydı.

İlk kuralar şehit ailesi ve terör malulü, engelli ve emekliler arasındaki öncelikliler için çekildi. Saat 09.00’da başlayan ve Diyarbakır 4. Noterliği gözetiminde süren kura çekiminde ismi çıkan vatandaşlardan bazıları sevinç gözyaşları dökerken, bazıları alkış yapıp yanındakine sarıldı.

TOKİ, sonuçlarına https://www.toki.gov.tr/turkiye-geneli-satislar adresinden ulaşabilrisiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz