Doları dibe düşürecek flaş açıklama! 1 doları olan bile böyle etkilenecek!

Yatırımcıların gözü kulağı dolar kurunda ABD yatırım bankasından yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar…

Doları dibe düşürecek flaş açıklama! 1 doları olan bile böyle etkilenecek!

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ya da elinde doları olanların en çok merak ettiği konu seçimin yaklaşması ile dolar kurunun ne kadar olacağı oldu. Konuyla alakalı ABD bankasından açıklama geldi. Detaylar haberimiz de…

DOLAR PARAŞÜTSÜZ 1.89 TL BİRDEN DÜŞECEK! ABD’DEN FLAŞ AÇIKLAMA GELDİ

Dolar kurundaki dalgalanmalar tüm hızıyla devam ederken, yabancı bankaların dolara ilişkin tahminleri de birbirini takip etmeye devam ediyor. Bu açıklamalardan biri de Amerikan devi yatırım bankası Wells Fargo tarafından yapıldı.

 Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Wells Fargo, seçim sonrasında dolar kurunda düşüş beklediğini belirterek, dolar kurunun seçim sonuna kadar 40 TL’ye ulaşabileceğini, ancak bu artışa rağmen bu yıl da artacağını söyledi. 2025 yılında ise düşüşle 1,89 TL kayıpla 30 TL’ye ulaşacak. Onun seviyesinde rahatlayacağını söyledi.

DOLAR KURU 2025 YILINDA NE OLUR, 2025 KUR TAHMİNİ KAÇ TL?

Her ne kadar raporlar, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Merkez Bankası’nın (TCMB) ortak beklentilerine dayanılarak oluşturulmuş olsa da Wells’in birçok tahmininden yola çıkarak dolar/TL paritesinin yıl sonuna kadar 40 lira beklentisi öngörülüyor. Ünlü Amerikan bankası Fargo üzülecek. Bir mesaj yayınlandı.

Banka, Türkiye’ye ilişkin raporunda, 21 Mart’taki faiz artırımı kararının 500 baz puanlık faiz artırımı kararının parasal sıkılaştırmaya ilişkin güçlü bir mesaj olduğunu vurgulayarak, bu durumun Türk lirasının zayıflamasına yol açacağını doğruladı.

Fargo’nun yayınladığı raporda, dolar kurunun yıl sonundan itibaren küçük dalgalanmalarla düşeceği ve 2025 ortalarında 30 liranın altına düşeceği beklentisi paylaşıldı. Bu durum, ABD merkezli pek çok bankanın Türk lirası hakkındaki görüşleri ile çelişse de Wells Fargo, para politikasının sıkılaştırılması ve çevre konusunda atılan sert adımlara dikkat çekiyor. Düşüşün nedeninin siyasi istikrar olduğuna dikkat çekiyor.

NOT: Bu belgedeki bilgiler Amerikan yatırım bankası Wells Fargo’nun yayınladığı TL Değerleme Raporu baz alınarak derlenmiş olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Bu haber yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Kaynak: Diyarbakır Söz