Esnaftan Dedaş'a Baskın

Batman'da 45 dereceye ulaşan sıcaklarda elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaf, DEDAŞ İl Müdürlüğü'ne baskın yaptı. Özel güvenlik görevlileri ile tartışan yaklaşık 20 kişi, yetkililerden çözüm üretmelerini istedi.

Esnaftan Dedaş'a Baskın

Batman'da bunaltan sıcaklarla birlikte, sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalanmalar esnafın tepkisine yol açtı. Sıcaklar nedeniyle müşterileri iş yerinde tutamadıklarını belirten esnaf, öğle saatlerinde Turgut Özal Bulvarı'ndaki DEDAŞ İl Müdürlüğü'nü gitti. Grup, bina girişindeki özel güvenlik elemanlarıyla tartıştı. Ardından da aralarından seçilen 3 kişi, Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya ile görüştü.

ESNAF DEDAŞI BASTI

Esnaftan İhsan Ekinci, "Her gün elektrik kesintisi nedeniyle satışlarımız günden güne düşmeye başladı. Kesintiler nedeniyle klimalarımız çalışamaz hale geldi. İş yerimiz aşırı sıcak olduğu için ahıra döndü. Gelen müşteriyi tutamaz duruma geldik. Bu durum bizi bezdirdi. Artık yeter, elektriklerin bir daha kesilmesini istemiyoruz" dedi.

DEDAŞ Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya ise kesintilerin nedenini araştırdıklarını belirterek, "Ekiplerimize sorunun çözülmesi için talimat verdim. Çarşı Mahallesi 1'inci Cadde'de hatları yer altına aldık. Sigortalardan dolayı yaşanan kesinti sorununu en kısa sürede çözeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz