Kıl Keçisi Üreticilerine Destek

"Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" kapsamında, Kulp ilçesinde 48 üreticiye toplam 189 bin 450 lira destek verildi.

Kıl Keçisi Üreticilerine Destek

DİYARBAKIR-Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, kıl keçisi ırkının korunması ve verimliliğinin artırılması hedeflenen proje, Kulp ilçesinde uyulamaya konuldu. Projeden 48 üretici yararlandı.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, "Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi"nce, Türkiye'de bulunan değişik hayvan ırklarının koruması ve verimliliğin artırılması için bakanlığın verdiği desteklerle üreticileri harekete geçirdiklerini belirtti.

KIL KEÇİSİ ÜRETİCİSİNE DESTEK

 

Söz konusu hayvan ırklarının yoğun şekilde yetiştirildiği bölgelerin belirlenip çalışmalara başlandığını ifade eden Koçkaya, kıl keçisi Kulp ilçesinde daha çok yetiştirildiği için projeyi burada başlatmayı uygun gördüklerini kaydetti.

48 PROJEYE ONAY ÇIKARILDI

 

Koçkaya, proje sayesinde ilk etapta 48 üreticiye toplam 189 bin 450 lira destek verildiğini belirterek, "Projeye kayıtlı olan 6 bin 253 adet kıl keçisinden 5 bin 670 adet doğuran anaç hayvanın olması, projenin şu andaki başarısını gösteriyor. Ülkemizde bulunan hayvan ırklarının korunması ve üreticilerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz