OSB zirvesi

OSB yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Toprak başkanlığındaki toplantıda ihtiyaç ve sorunları masaya yatırdı.

OSB zirvesi

DİYARBAKIR - Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Toprak başkanlığındaki toplantıda, Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut ihtiyaç ve sorunlarının yanı sıra 2013 yılı bütçesi, genişleme çalışmaları başlatılan OSB’nin kamulaştırma çalışmaları ile diğer gündem maddeleri görüşüldü.

OSB’NİN ÇÖZÜM İSTEYEN SORUNLARI

Toplantıya başkanlık yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, OSB'de faaliyet gösteren fakat istenilen standartları karşılamayan firmaların alanlarını gelen talepler doğrultusunda uygun görülen firmalara tahsis ederek, istihdam alanları oluşturulmaya devam edileceğini kaydetti.

2013 YILINA ÖZGÜ HEDEFLER BELİRLENDİ

Vali Toprak, yapılması planlanan yeni OSB'nin talepleri karşılaması açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "İlimizde sanayinin artması ile vatandaşlarımız iş ve aş bularak kendi ayaklarının üzerinde duracak ve ailesinin geçimini sağlayabilecektir. Şuanki OSB’de faaliyet gösteren fakat istenilen standartları karşılamayan firmaların alanlarını gelen talepler doğrultusunda uygun görülen firmalara tahsis ederek vatandaşlarımıza istihdam alanları oluşturulmaya devam edeceğiz. Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın katkılarıyla bu sene yeni teşvik tedbirleri ile Diyarbakır’daki yatırım fırsatlarından ve avantajlarından yararlanmak isteyen tüm işadamlarımız ve sanayicilerimiz Diyarbakır’da yatırım yapmak için taleplerde bulunuyorlar. Yapılması planlanan yeni OSB'nin faaliyete geçmesi ile Diyarbakır’dan ve il dışından yatırım yapmak isteyen işadamlarımıza alan tahsis ederek sanayileşmeyi geliştirmek ve ekonomiyi canlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

YENİ OSB İLE TOPLAM 722 HEKTAR SANAYİ ALANI OLACAK

OSB'nin alan tahsis çalışmalarının devam ettiğini ve bunun kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Vali Toprak, Diyarbakır OSB'nin genişleme çalışmaları ile birlikte şuan hizmet vermekte olan alanın 532 hektar alanın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayına sunulan yeni OSB fizibilite raporlarının uygun görülmesi halinde 722 hektara ulaşacağını ifade etti. OSB'deki revize imar planı çalışması demir yolu bağlantısı yeni OSB alanı ile ilgili zemin etüdü ve jeolojik raporlama çalışmasının devam ettiğini aktaran Vali Toprak, yönetim kurulu ile birlikte uyum içerisinde gerek OSB’nin alt yapısının iyileştirilmesi ve gerekse yeni yatırım alanı oluşturacak şekilde çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz