PTT bayram öncesi 2500 TL’lik yardım parası dağıtacak! Başvurmayan dar gelirli pişman olur

PTT tarafından bayram harçlığı müjdesi verilirken 2500 TL ödemelerin ne zaman ve nasıl yapılacağı araştırılmaya başlandı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için verilecek bayram harçlığı detayları...

PTT bayram öncesi 2500 TL’lik yardım parası dağıtacak! Başvurmayan dar gelirli pişman olur

Bayrama sayılı günler kala PTT bayram harçlığı gündeme gelirken dar gelirli aileler ve ihtiyaç sahibi olanlara özel duyuru yapıldı. Türkiye’deki milyonlarca vatandaş Ramazan Bayramı’nı rahat geçirmek amacıyla destek ödemeleri yapılırken 2.500 TL’Lik bayram harçlığı verileceğine dair iddialar gündemde yerini aldı.

2.500 TL’LİK BAYRAM HARÇLIĞI

Ramazan Bayramı’na özel bayram harçlığı verileceğine dair çalışmalar başlarken 81 ildeki ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar yardımcı olabilecek. PTT üzerinden başvuru şartı ile alınacağı bilgiler verilirken son gelen duyurular üzerine e devlet üzerinden başvuru yapmak mümkündür.

E-DEVLET BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURUSU

TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılırken e devlet platformından Aile Bakanlığı sekmesine giriş yapılır. Bayram harçlığı ödemesi bölümünde yer alan bilgiler eksiksiz ve doğru şekilde tamamlanır. Geri ödemesiz olan destekler için sosyal yardım alan kişiler bu ödemelerden yararlanabilecek.

BAYRAM HARÇLIĞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

PTT üzerinden verilecek bayram harçlığı ödemeleri form dolduran vatandaşlar 10-11-12 Nisan tarihleri arasında hesaplara aktarılır. Ziraat Bankası ve PTT aracılığıyla Nisan ayının ilk günlerinde gerçekleşecek. 2500 TL bayram harçlığı ödemeleri kaymakamlıklar ve Aile Bakanlığı bütçesinden karşılanmaktadır. Bu ödemeden yararlanmak için öncelikli olarak asgari ücretin üçte birinden az olması şartına bakılmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz