SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklisine ulaşım indirimi! Artık bu kadar para ödeyecekler

Emekli vatandaşlar için yüksek hızlı tren bilet fiyatlarında uygulanan indirim oranı açıklandı. İşte indirimle ilgili yapılan güncel duyuru ve indirim oranının detayları.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklisine ulaşım indirimi! Artık bu kadar para ödeyecekler

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emekli bireylerin yüksek hızlı tren bilet fiyatlarındaki indirimle ilgili yeni bilgiler verdi. Bakan Uraloğlu’nun yaptığı açıklamada, daha önce duyurulan indirimle alakalı ek ayrıntılar kamuoyu ile paylaşıldı.

Bu yılın emeklilerimize adanmış olması vesilesiyle konuşmasına başlayan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, emeklilik dönemlerinde vatandaşlarımızın hem bedensel hem de zihinsel olarak daha iyi bir yaşam sürdürmelerine, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatlarını zenginleştirmelerine yardımcı olma niyetinde olduklarını belirtti. Bu amaç doğrultusunda, emeklilerimizin bütçelerine uygun, rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için yüksek hızlı trenlerde, ana hat ve bölgesel trenlerde geçerli olacak %10’luk bir indirim uygulaması hayata geçirildiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu indirimle emeklilerimizin seyahat etme olanaklarını artırarak, onları daha fazla gezmeye teşvik etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Emekliler, 500 liralık tren biletlerini %10 indirim avantajıyla 450 lira gibi daha uygun bir fiyata temin edebilecekler. Peki, bu %10’luk indirim sizce yeterli mi? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanında paylaşarak diğer emekli bay ve bayanlarla fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

HIZLI TREN SEFERLERİ ARTIRILACAK

Ara tatil ve bayram tatili dolayısıyla yaşanması muhtemel yoğunluğu hafifletmek adına ek seferler konulduğunu belirten Bakan, “Ülkemizin dört bir köşesinde başlattığımız demiryolu seferberliği ile yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatları inşa ediliyor, iyileştirilen ve modernize edilen mevcut demiryolu sistemimiz tıkır tıkır işliyor, milli ve yerli demiryolu sanayimiz gelişiyor. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğümüz 2023 yılında 255 milyon yolcuyu ulaştırırken trenlere talep giderek artıyor, farklı rotalarda hizmete verdiğimiz turistik ve diğer trenlerimizle Anadolu’muzun tarihi ve doğa güzellikleri keşfediliyor, bölgeler arasında etkileşim, ticaret, sirkülasyon artıyor. Demiryolu ulaştığı her yere bereket, güzellik katıyor. Bayramlarda da en fazla tercih edilen ulaşım aracı tren. Ramazan Bayramı ve ara tatil döneminde artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşlarımızın huzur içerisinde sevdikleriyle geçirmesi için gerekli tedbirleri aldık.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu sözlerine şu ifadeleri ekledi: “Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan’ dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18.084 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağız. Günlük sefer sayısı Ankara-İstanbul hattında 13+13’ten 14+14’e, Konya-İstanbul hattında 4+4’ten 5+5’e yükseltiyoruz. Ayrıca Ankara-Konya hattında Cuma ve Pazar günleri işletilen 1+1 adet hafta sonu seferi Cumartesi günleri de işletilecek.”

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, yüksek hızlı trenlerimiz bugüne dek 84 milyon 260 bin yolcuya hizmet vererek, şehirler arası günlük seyahatleri kolaylaştırdı ve şehirlerimizin gelişimine katkıda bulundu. Ramazan Bayramı ve okulların ara tatili gibi dönemlerde yolcu sayısında gözlemlenen artışlar nedeniyle, trenlerimizin kapasitesini artırma kararı alındı. Bu ek seferler, tatil dönemlerinin ardından da devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz