Türkiye'nin marka temsilcileri Anıtkabir'de buluştu

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu üyeleri, markaların temsilcileri, çalışanlar ve ailelerinden oluşan yaklaşık 1000 kişi Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türkiye'nin marka temsilcileri Anıtkabir'de buluştu

BMD'den yapılan açıklamaya göre, BMD, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik planladı. Etkinlik programı, BMD Yönetim Kurulu üyeleri, markaların temsilcileri, çalışanlar ve ailelerinden oluşan yaklaşık 1000 kişinin Anıtkabir ziyareti ile başladı.

BMD Başkanı Sinan Öncel, beraberindekilerle mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Öncel, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Öncel, Cumhuriyet'in sadece siyasal bir rejim değişikliği anlamına gelmediğini, aynı zamanda vatandaşlığa geçişi, fırsat eşitliğini, aydınlanmayı, ekonomik kalkınmayı, Türkiye'yi çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarma vizyonunu ifade ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal, askeri ve siyasi zaferlerin iktisadi zaferlerle taçlandırılmadığı sürece kalıcı olamayacağını, temelleri sağlam bir demokrasi inşa edilemeyeceğini biliyordu. Bu bilinçle daha Lozan Antlaşması imzalanmadan ve Cumhuriyet ilan edilmeden önce İzmir İktisat Kongresi'ni topladı. Kongrede alınan kararlar uyarınca bir yandan milli sermayenin gelişmesinin önü açılırken diğer taraftan sanayileşme hamlesi başlatıldı. Atatürk'ün bize gösterdiği hedefe kararlılıkla ilerlerken 100 yılda çok büyük mesafe katettik. Sayıları her geçen gün artan markalarımız, dünyanın dört bir yanında Türkiye'yi temsil ederek en değerli ihracat kalemlerini oluşturuyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı