Yerel seçim sandık görevlisi parası ne zaman yatırılacak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen ve her seçim döneminde farklılık gösteren sandık görevlisi ücretleri, bankalar aracılığıyla ilgili hesaplara aktarılacak.

Yerel seçim sandık görevlisi parası ne zaman yatırılacak?

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimler sonrası, sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Seçim gününde, kimlik doğrulama, oy kullanımı ve sayım işlemleri gibi önemli görevleri yerine getiren sandık görevlilerinin ücretleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen ve her seçim döneminde farklılık gösteren sandık görevlisi ücretleri, bankalar aracılığıyla ilgili hesaplara aktarılıyor. Sandık görevlisi ücretlerinin ödeme tarihleri hakkında detaylar merak ediliyor.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri belirlendi. YSK açıklamasına göre ücret dağılımı şöyle:

Sandık kurulu başkanlarına 2 bin 947 TL,

Sandık memurlarına 2 bin 88 TL,

Partili üyelere 1 bin 044 TL,

Bina sorumlularına 2 bin 936 TL ücret ödenecek.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Sandık görevlisi ücretlerinin yatış tarihi ve nereye yatırılacağına ilişkin YSK’dan henüz bir açıklama gelmedi. Sandık görevlisi ücretlerinin en geç Nisan ayı sonuna kadar yatırılması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz