1 gün askerlik yapıp terhis oldu

Bursa’nın Orhaneli İlçesi'nde yaşayan ve kalça çıkığı nedeniyle 58 yıldır askerlik özlemiyle yaşayan 78 yaşındaki Hamet Kabacak, engelliler için düzenlenen bir günlük temsili askerlik törenine katıldı. Burada kendisine verilen teskereyi alan Kabacak, yapılan resmi geçiş töreninebastonunu sallayarak katıldı.

1 gün askerlik yapıp terhis oldu

Genelkurmay Başkanlığı'nın engelli vatandaşlar için tüm yurtta düzenlediği temsili askerlik töreni, Bursa İl Garnizon Komutanlığı'nda da yapıldı. Sabah saatlerinde aileleri ile kışlaya gelen engelliler nizamiyete kayıtlarını yaptırdı. Daha sonra kendilerine refakatçılık yapan rütbeli personel ile askeri üniformalarını giyen giyen engelliler, kısa bir eğitimden geçirildi. Engelliler daha sonra bayrak ve silah üzerinde yemin etti. Törene katılan engelliler arasında en fazla dikkati 4 çocuk ile 11 torunu bulunan Hamet Kabaca çekti. Kalça çıkığı nedeniyle 58 yıl önce 20 yaşındayken askere alınmayan ve o günden onra askerlik özlemi ile yaşadığını söyleyen Hamet Kabacak, yemin töreninden sonra yapılan resmi geçiş törenie elinde salladığı bastonu ile katıldı. Kabacak, "Askere gitmek için o yıllarda 'Gerekirse patates soyarım koğuşta beklerim, mutfakta bulaşık yıkarım' diyerek çok yalvardım. Ağladım ama beni kimse dinlemedi. Vatan borcumu şu anda yapacağım için çok mutluyum" dedi.

Temsili askerlik teskeresini Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun elinden alan Hamet Kabacak, daha sonra diğer engelliler ile öğle yemeğini yedikten sonra aileleriyle birlikte garnizondan ayrılıp evlerine döndü.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler