1 Mayıs uyarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmalarıyla 1 Mayıs'ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor" dedi.

1 Mayıs uyarısı!

1 Mayıs İşçi Bayramı mitingleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmalarıyla 1 Mayıs'ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. 55 ilimizdeki 103 etkinliğe izin verilmiştir. Müsaade edilenler dışında bir alanda miting düzenleme ısrarının iyi niyetli olmadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "13. Çalışma Meclisi" yemeğinde konuşma yaptı.  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum. Bu vesileyle helal rızık peşinde koşan tüm işçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum" diyen Erdoğan, "Biliyorsunuz 1 Mayıs tarihi ülkemizde yıllarca gerilimin, kavganın, çatışma ve sokak olaylarının sembolü olarak görüldü. Bilhassa 1977 senesinde yaşanan faciadan dolayı her 1 Mayıs, uzun süre şiddetin ve kaosun olduğu bir gün olarak algılandı" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs'ın 2009 yılında resmi tatil ilan edildiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

'TAKSİM MEYDANI MİTİNGE UYGUN DEĞİL'

"2008 yılında 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak ve 2009 yılından itibaren de resmi tatil ilan ederek buna son verdik. Ayrıca 2010 yılında, 32 yıl sonra Taksim'i kutlamalara açan yine biz olduk. Buna rağmen son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmalarıyla 1 Mayıs'ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı'nın mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masun bulmadığımızı ifade etmek isterim."

'İSTANBUL'DA 40 AYRI YER VE GÜZERGAH BELİRLENDİ'

"İstanbul'da miting, gösteri ve yürüyüş güzergahları bellidir. Geniş çaplı buluşmalar için her iki yakada da miting alanları mevcuttur. Gerekli tedbirler ve izinler alındığı sürece herkes gösterisini, mitingini, anma programını ve protestosunu buralarda özgürce yapabilir. İstanbul'da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı yer ve güzergah belirlenmiştir."

'TERÖR ÖRGÜTLERİNE İSTİSMAR ZEMİNİ SUNULMAMALI'

"Sadece İstanbul değil, 55 ilimizde 103 etkinliğe izin verilmiştir. Müsaade edilenler dışında bir alanda yürüyüş ve miting düzenleme ısrarının iyi niyetli olmadığı açıktır. Günaşırı çağrılarla 1 Mayıs'ı propaganda aracına dönüştürmek isteyen terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır. Sendikalarımızı ve siyasi partilerimizi 1 Mayıs atmosferine zarar verecek adımlardan uzak durmaya davet ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz