28 Ocak hava durumu, Diyarbakır hava durumu

Meteoroloji’den alınan bilgiye göre yurtta ve bölgemizdeki hava durumu tahminleri şu şekilde…

28 Ocak hava durumu, Diyarbakır hava durumu

Ege Bölgesinin sağanak yağışlar iç kesimlerde karla karışık yağmura dönecek. Sıcaklık kıyıda 11 ile 13 derece arasında, iç kentlerde 5-6 derecelerde ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesinin de geneli sağanak yağışlı. Hava sıcaklığı Antalya ve Mersin'de 16, Adana'da 18, Hatay'da 14 derece ölçülüyor. Yağışın bugün de sürmesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesinde de hava yağmurlu. Bölgede yer yer bu yağış karla karışık yağmura, Sivas dolaylarında ise kara dönüyor. Sıcaklık bölgede en yüksek 10-11 derecelerde ölçülüyor.

Karadeniz Bölgesinde hava yağışlı. Bölgenin batı kentlerinde ve yükseklerde yağış karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülüyor. Sıcaklık Bolu'da 9, Samsun ve Trabzon'da 15 derece ölçülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışları görülüyor. Bölgenin güneyinde bu yağış yoğun şekilde kendini gösterecek. Sıcaklık bölgede en yüksek 1-2 derecelerde ölçülüyor, gece ise kuzeyde eksi 15 dereceye kadar düşüyor.

Güneydoğu Anadolu yağışlı bir hava var. Bu yağış yer yer kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sıcaklık Gaziantep'te 7, Diyarbakır'da 6, Şanlıurfa'da 11 derece ölçülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz