3 ayrı noktada PKK tuzakları!

PKK'ya yönelik hava destekli iç ve sınır ötesi operasyonlarla büyük darbe vurulurken, örgüt Siirt ve Şırnak'ta "mayın tuzakları'yla" kan döküyor. Siirt ve Şırnak'ta üç asker şehit oldu.

3 ayrı noktada PKK tuzakları!

PKK ve diğer yapılarına yönelik yürütülen amansız mücadele devam ediyor. İç ve sınır ötesi yürütülen hava ve kara oerasyonlarında, büyük kayıplar veren PKK varlığını gösterme adına, "el yapımı patlayıcı tuzaklarıyla" kan dökmeye çalışıyor. Şırnak ve Siirt'teki hain tuzaklarda 3 asker şehit oldu.

ŞIRNAK'TA HAİN TUZAK

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi kırsalında bulunan Berigerik güvenlik üs bölgesinin yol yapım çalışmasında kullanılan iş makineleri önceki gece bir grup PKK'lı terörist tarafından yakılırken, bölgeye Akçay'da bulunan 6'ncı Komando Motarize Piyade Tugayı'ndan askerler sevk edildi. Askerlerin bölgeye gittiği sırada yola daha önce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı. Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı er şehit olurken, yaralı teğmen ve uzman çavuşun tedavisi sürüyor. Patlayıcıyı tuzaklayan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

AYNI BÖLGEDE YİNE EYP PATLATILD

Buarada, 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı Güçlükonak ilçesi kırsalındaki güvenlik üs bölgesi yolunda, dün sabah saatlerinde ikinci patlama meydana geldi. Aynı bölgede el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç  şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Böylece aynı bölgede şepit düşen asker sayısı 2'ye çıkmış oldu.

ŞEHİDİN BABA OCAĞI

Askeri yetkililer, Dinç'in şehadet haberini, İzmir'in Torbalı ilçesi Yazıbaşı Mahallesi'nde ikamet eden babası Erkan ile annesi Dilek Dinç'e ulaştırdı. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin anne ve babasının emekli olduğu, ağabeyi Kaan Cansın Dinç'in ise bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenildi.  Çağatay Necati Dinç'in cenazesinin Torbalı Yazıbaşı Merkez Camisi'nde bugün öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verileceği bildirildi.

ŞEHİTLER İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş İzzet Ak ve Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin silah arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Törene, şehit askerlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının alana getirilip, katafalklara konulmasıyla başlandı. Şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla sürdürülen tören, dua okunmasıyla sona erdi.

Şehit cenazeleri, törenin ardından helikopterle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirildi. Buradan Piyade Uzman Çavuş İzzet Ak’ın cenazesi Hatay'a, Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç'in cenazesi ise İzmir'e uğurlandı.

SİİRT'İN ERUH BÖLGESİNDEKİ TUZAK

Öte yandan, Eruh ilçesi Dağdöşü köyü kırsalında devriye görevi yürüten askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler, önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, 3 uzman çavuş yaralandı. Saldırının ardından bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Yaralı askerler, helikopterle bölgeden alınarak Siirt 3'üncü Komando Tugayı'na getirildi, buradan da ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 2 askerin de durumunun ağır olduğu bildirildi. Saldırının ardından başlatılan hava destekli geniş çaplı operasyonun sürdüğü ifade edildi.

 ŞEHİT ATEŞİ TRABZON'A DÜŞTÜ

Trabzon'un Düzköy ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit Baştan'ın acı haberi, askeri yetkililer eşliğinde annesine verildi. Şehit Uzman Çavuş Baştan'ın babasının yaşamını yitirdiği, annesiyle birlikte yaşadığı ve 11 kardeşinin olduğu öğrenildi.

SON MESAJI YÜREK BURKTU

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan'ın, operasyon öncesi, sosyal medya hesabından görüntülü mesaj yayınladığı ortaya çıktı. Şehidin son görüntülerinde, "Operasyona gidip, geleceğiz. Bakalım, kısmetimize ne düşecek. Yüce Türk milletine sevgi ve saygılarımı iletiyorum" dediği duyuldu. Şehit Baştan'ın, yine sosyal medyadan, Türk bayrağını öptüğü fotoğrafını 'Rengine kurban olduğum. Allah bu dünyada indiğini görmeyi nasip etmesin' notuyla paylaştığı görüldü.

 BÖLGEDEKİ OPERASYONLAR

 TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde Avaşin-Basyan, Diyarbakır'ın Hani ve Şırnak'ın Silopi bölgelerine düzenlenen hava harekâtlarında silah mevzii, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedeflerin imha edildiğini; 26 teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler