3 PKK'lı niye öldürüldü?

İmralı’yla başlayan barış görüşmelerinin oluşturduğu olumlu hava Fransa’dan gelen cinayet haberiyle bozulmak üzere. Paris’te PKK’nın üst düzey 3 yetkilisi öldürüldü. Peki niye öldürüldü ve neden kadınlar hedef seçildi?

3 PKK'lı niye öldürüldü?

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls Paris’te öldürülen PKK’lıların cinayet mahallini inceledikten sonra yaptığı açıklamada “cinayette kullanılan susturucu ile silah veya silahlar hakkında bilgi toplanıyor” dedi.

Öldürülenlerden biri Sakine Cansız. Kıdemli bir PKK üyesi, PKK’yı kuranlardan hayatta kalan 5 kişiden biri. Fidan Doğan: PKK’nın Kürdistan Ulusal Kongresi Fransa şube başkanı. Leyla Sönmez hakkında çok detaylı bir bilgi yok.

Akla ilk gelen Türkiye’deki Kürt sorunu çözümü için İmralı ile başlatılan barış görüşmelerinin sabote edilmek istenmesi.

Cinayet haberlerinin sabah medyada çıkmasından hemen sonra ilk tepki Zübeyir Aydar’dan geldi. Aydar hemen olaydan Türk ‘’Derin Devleti’’ suçladı.

Ankara’nın cevabı gecikmedi ve Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik “PKK’nın iç savaşı” olarak değerlendirdi.

Cinayetteki ilginç ayrıntı. Paris’teki Türk büyükelçisi katil veya katillerin hiçbir zorlama olmadan ofise girdiklerini bildirdi.

Son olarak Başbakan Erdoğan da PKK’nın bir iç savaşı olabileceği açıklamasını yaptı. Öcalan’ın diyalog sürecine girmesi PKK’da derin bir çatlak yaratmış olabilir. Eğer öyle değilse Türkiye’nin Kürt sorununu çözmesini istemeyen dış güçler ya da iç güçler tarafından da yapılmış olabilir.

Bu cinayetlerle ilgili olarak kesin olan şu ki bu olay barış sürecini baltalamaya yöneliktir. Ama önemli olan yapandan ziyade kimin yaptırdığını bulmak. Ve Fransa’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmeden ihaleyi başkasının üstüne yıkmamak.

Sonuçta Fransa için bu bir cinayet soruşturması değil, uluslararası siyasi bir sırdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz