5 yıldızlı otelde müşterilere Çanakkale Savaşı menüsü

Bolu'da, 5 yıldızlı otelde müşterilere Çanakkale Savaşı sırasında askerlere verilen yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve somun ekmek ikram edildi.

5 yıldızlı otelde müşterilere Çanakkale Savaşı menüsü
Bolu'nun Karacasu Beldesi'nde bulunan 5 yıldızlı Gazelle Otel'de Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıldönümü yüzünden restoranda özel bir köşe hazırlandı. Aşçılar öğle yemeği için Çanakkale Savaşı'nda askerlere verilen yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve somun ekmek hazırlandı. Otelde kalan konuklar Türk bayrağı ve Çanakkale Savaşı'na katılan kahraman askerlerin fotoğraflarının yer aldığı köşeye gelerek Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği yemeklerden aldı. Çanakkale Savaşı'nı hatırlatmak için böyle bir menü hazırladıklarını belirten Gazelle Otel Başaşçısı Ümit Yavuz, şöyle dedi:
"Bugünkü menümüzde yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve asker somunu var. Bu menüyü önemli kılan o günün şartları. O günlerde Çanakkale Savaşı kolay kazanılmamış. Askerler bu yemekle karınlarını doyurmuşlar ve kalplerindeki imanla bu zaferi kazanmışlar ve ülkeyi bize emanet etmişler. Bu ülkede huzurlu yaşıyorsak onlara minnettar olduğumuzu her fırsatta söylememiz lazım" dedi.
Çanakkale menüsüyle karnını doyuran otel müşterilerinden Şeref Soğuksulu ise Çanakkale savaşında askerlerin çok zor koşullarda savaşı kazandıklarını belirterek. "Bizler burada bu kadar çok yemeğin içerisindeyken onlar az bir yemekle karınlarını doyurup savaşı kazandılar. Onlara çok şey borçluyuz. Onlara minnettarız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz