83. Haftada Elçi anılıyor!

Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilişinin 83. haftasında baro yönetim kurulu tarafından anıldı.

83. Haftada Elçi anılıyor!

Sur ilçesinde katedilen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi için her hafta cuma günleri düzenlenen anma etkinliğinin 83. haftasında yine anıldı.

Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliğinde konuşan Baro Başkan Yardımcısı Av. Velat Alan şunları söyledi.

"19 ay oldu 83 hafta geçti ama ne yazık ki bu cinayet aydınlatılmadı. Gündüz ortası kameraların önünde işlenen bu cinayet bir buçuk yılı aşkın süredir 19 aydır ne yazık ki aydınlatılamadı. Failler bulunamadı Soruşturma dosyası bir nihayete bir sonuca erdirilemedi.

ADALET İSİTYORUZ

Buradan tekrar seslenmek istiyoruz, Diyarbakır Barosu Tahir Elçi için adalet istiyor.  Adaletin tecelli etmesini istiyor ve bu cinayetin aydınlatılmasını istiyor. Bizler bundan sonra da adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Her hafta burada olacağız. Dileğimiz ve temennimiz bir an önce bu olayın aydınlatılması ve faillerin ortaya çıkarılmasıdır. Bundan sonraki süreçte de yetkilerin bu konuda daha fazla hassasiyet göstereceğine inanıyoruz. Adalet arayışımız bundan sonra da devam edecektir. Her hafta olduğu gibi bu hafta da buradayız ve bundan sonra da burada olacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz