Adnan Oktar organize suç örgütü davasında talepler alındı

Mahkeme başkanıyla tartışan Oktar'ın avukatı, jandarma eşliğinde duruşma salonundan çıkarıldıMahkeme başkanıyla tartışan Oktar'ın avukatı, jandarma eşliğinde duruşma salonundan çıkarıldı

Adnan Oktar organize suç örgütü davasında talepler alındı

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik yargılamada, hükmün istinaf tarafından usulden bozulmasının ardından 72'si tutuklu 215 sanığın yeniden yargılandığı davanın altıncı gününde bazı sanıkların talepleri alınarak duruşma yarına ertelendi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Marmara Cezaevi karşısındaki salonda görülen duruşmaya Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar ile bir kısım tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Ayşe Hüma Babuna, "Bizimkiler ele avuca sığmaz kişilerdir. Kolay kolay etkilenen insanlar değillerdir. Adnan Bey inanılmaz şefkatli bir insandır. Tam bir İstanbul beyefendisidir. Biz masumuz inşallah. Mahkeme sürecinde masumiyetimizin tamamen ortaya çıktığını düşünüyorum. Adnan Bey bu devlete çok hizmet etmiş bir insandır. Bu yüzden Adnan Beyin tahliyesini talep ediyorum. Aslanlar gibi de Adnan Beyin arkasındayız." dedi.

Mahkeme başkanı Mahmut Başbuğ, sanık Bora Yıldız konuştuğu sırada süre konusunda uyarıda bulundu.

Adnan Oktar'ın avukatı Serhat Sinan Kocaoğlu bunun üzerine sanıkların 4 yıldır tutuklu olduğunu ve konuşmaları esnasında süre kısıtlaması yapılmasının hukuka uygun olmadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı, uyarılara rağmen konuşmaya devam etmesi üzerine jandarmaya avukatın salondan çıkarılması talimatını verdi.

Diğer avukatlar, Kocaoğlu'nun salondan çıkarılmasına engel olmaya çalışırken, mahkeme başkanı, "Jandarma beni duymuyor mu? Yaka paça tutup dışarı atın." dedi.

Avukat Kocaoğlu bunun üzerine, "Beni dışarı atacak insan anasının karnından doğmadı." diye cevap verdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Doğdu. Jandarma gerekeni yap." ifadelerini kullandı.

Oktar'ın avukatı Kocaoğlu, jandarma eşliğinde salondan dışarı çıkarılarken, bazı avukatlar da salondan ayrıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanık Merve Büyükbayrak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için ifade veren Müge Ö'nün iddialarının asılsız olduğunu savundu.

Mikrofon arızası nedeniyle duruşmaya ara verilince Adnan Oktar ve diğer sanıklar salondan dışarı çıkarıldı. Oktar dışarı çıkarıldığı sırada sanık Büyükbayrak, Oktar'ın saçlarını kokladı. Büyükbayrak, jandarmanın kendisini uyarması üzerine "Hocamın saç telleri çok güzel kokuyor." diye konuştu.

Duruşmada, bazı sanıkların da talepleri alındı.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların taleplerinin alınmasına devam etmek üzere duruşmayı bugüne erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz