Görüş Bildir

Afrin'e "koruculuk sistemi" önerisi

"ÖSO mensupları TSK tarafından eğitimden geçirilmeli, ilçe ve belde merkezlerinin güvenliği onlara teslim edilmelidir. Aksi takdirde teröristlerden temizlediğimiz bu yerlere, TSK ayrıldıktan sonra teröristler tekrar gelip, yerleşeceklerdir"

Afrin'e

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlediği Suriye'nin Afrin bölgesinde "koruculuk sisteminin" uygulanmasını önerdi.

Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, Afrin başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde yerleşen PYD/PKK'lı teröristlerin buradaki halka hayatı adeta zehir ettiğini, bu zulümden kaçanların Türkiye'ye sığındığını belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı ile bu bölgelerin teröristlerden temizlendiğini vurgulayan Sözen, bölgede mayın temizleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

TSK'nin bu bölgede hayatı normalleştirdikten sonra ayrılıp gerçek sahiplerine bölgeyi teslim edeceğini ifade eden Sözen, açıklamasında şunları kaydetti:

"İşte tam da sorun bundan sonra başlayacaktır. Afrin halkı kendi köylerini, beldelerini, ilçelerini koruyamazsa teröristler tekrar geri gelip başlarına bela olacaklardır. Bundan dolayı Afrin başta olmak üzere o bölgelere Doğu ve Güneydoğu'daki gibi acilen koruculuk sistemi getirilmelidir."

- "Onurlarını PKK'ya çiğnetmemişlerdir"

Sözen, terör örgütü PKK'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde karakolların olmadığı yerlerde vatandaşı katlettiğini hatırlatarak, bu nedenle çok sayıda ailenin göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

 Köylerini terk etmeyenlerin güvenlik korucusu olup ailelerini PKK'nın zulmünden kurtardığını bildiren Sözen, açıklamasında şunları aktardı:

"Koruculuk sistemi olan yerlerde hayat normal seyrinde devam etmişti. Zaman zaman baskın yapan teröristler çok büyük kayıplar vererek kaçmışlardır. Korucu köylerimiz PKK'ya karşı koymanın bedelini canlarıyla ödeseler de onurlarını PKK'ya çiğnetmemişlerdir."

- Terörün geri dönmemesi için önlem alınmalı

Afrin bölgesine teröristlerin yeniden yerleşmemesi için önlemler alınması gerektiğini işaret eden Sözen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle kırsal köylerde derhal ülkemizdeki gibi bir koruculuk sistemi getirilmelidir. Bunun örnekleri dünyanın birçok yerinde mevcuttur. ÖSO mensupları TSK tarafından eğitimden geçirilmeli, ilçe ve belde merkezlerinin güvenliği onlara teslim edilmelidir. Aksi takdirde teröristlerden temizlediğimiz bu yerlere, TSK ayrıldıktan sonra teröristler tekrar gelip, yerleşeceklerdir. Bunun olmaması için buralarda koruculuk sistemi derhal uygulanmalı ve eli silah tutan herkes teröristlere karşı silahlandırılmalıdır."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi